Te doare spatele și nu știi cauza? Alege o saltea de pat ortopedică și vezi diferența!

Sursa foto: https://www.freepik.com/
Sursa foto: https://www.freepik.com/

Diferența între o saltea bună și una foarte bună este…o noapte nedormită. Când vine vorba de odihnă, nu ar trebui să ne mulțumim cu jumătăți de măsură. Dar ce anume face dintr-o saltea una foarte bună? Este vorba de materialele din care este realizată, precum și de o alegere potrivită.

Te doare spatele și nu știi de ce? Ar fi bine să schimbi salteaua. Chiar dacă, aparent, aceasta nu are urme de uzură, nu se mai potrivește cu nevoile tale. În schimb, o saltea de pat ortopedica este recomandată. Cui și de ce, descoperă în rândurile ce urmează.

Salteaua ortopedică nu este un mit

Similar poveștii cu produsele ergonomice, saltelele ortopedice au început să fie tot mai populare. Asta după ce publicul și-a dat seama că există și alternative la produsele convenționale. Cum putem face diferența și ce anume au special aceste tipuri de saltele?

O saltea ortopedică este cea care promite, se pare, somn mai odihnitor. Se diferențiază prin:

- Reduce din zonele de presiune ale spatelui. Pentru persoanele care au dureri lombare mai adesea, o astfel de saltea este recomandată.

- Are o structură mai rigidă și o suprafață mai puțin moale. Fermitatea este detaliul care face diferența și contribuie la odihnă de calitate.

- Susține poziția spatelui.

Desigur, este de așteptat ca o diferență să fie și din punct de vedere al prețului. Ca recomandare, privind alegerea acestui tip de saltea, este bine de avut în vedere sursa, magazinul din cadrul căruia cumperi. De preferat să fie vorba despre un producător, un avantaj în plus fiind și faptul că prețurile practicate vor fi unele mai bune.

De asemenea, ia în considerare și aspecte precum:

- Garanția inclusă.

- Tipul de materiale din care salteaua în cauză este realizată - atât în interior, cât și la suprafață. Ține cont de asemenea de alergii, dacă acestea există. Sunt saltele ortopedice cu latex, iar cei cu sensibilități privind acest tip de material ar trebui să fie în alertă când își aleg noua saltea. Desigur, aceasta nu este însă singura lor opțiune.

-Grosimea sa.

Este salteaua ortopedică indicată și pentru copii?

Acum că am demontat mitul conform căruia să dormi bine ai nevoie de o suprafață moale, să vedem și ce indicații sunt privind salteaua copiilor. Pentru copii și adolescenți cu greutate corporală de până la 55 de kg este recomandată salteaua cu fermitate medie.

Și de data aceasta avem tendința de a confunda confortul de moment, cu nevoia de a avea coloana vertebrală bine susținută pe durata orelor de somn. Prin urmare, ceea ce este moale și plăcut pentru moment, nu poate susține greutatea noastre 8-9 ore de somn. Poziția incorectă este un factor pentru care durerile de spate sunt frecvente.

Cât de frecvent schimbăm salteaua? Dacă este aleasă corect, ai deja una ortopedică, calitatea acesteia se va dovedi și în timp. Rezistența unei saltele poate fi de 10 ani sau chiar mai mult. Poți îmbunătăți experiența de utilizare și cu un topper, la nevoie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel