Percheziții în București. Din 2017, au fost organizate, în mod FALS, cursuri de masterat, fără niciun aviz!
Conform Digi24, diplomele false erau acordate pentru asistenți de medicină dentară. Un singur curs costă 2.000 de euro, mai arată sursa citată.
”În cursul zilei de 6 august 2021, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus efectuarea a șapte percheziții domiciliare pe raza municipiului București, la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Perchezițiile sunt efectuate cu suportul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I..G.P.R.
Infracțiunile cercetate au fost săvârșite de către reprezentanții unei asociații ce funcționează pe raza municipiului București, care au organizat, începând cu anul 2017, programe de studii de masterat, susținând că beneficiază de presupuse colaborări cu universități de prestigiu europene, în condițiile în care nu dețin avizele/acreditările Ministerului Educației.
Pentru aceasta au atras participanți prin diferite metode de promovare, cărora le-au perceput taxe de studii în mod direct sau prin intermediul unei terțe societăți comerciale, iar la finalizarea cursurilor au eliberat adeverințe/certificate de participare ce poartă elemente de identificare ale instituțiilor partenere, fără ca acestea din urmă să aibă cunoștință și fără să fie recunoscute de Ministerul Educației.” arată un comunicat PÎCCJ.
Nu e prima oară când auzim că ”fabrici” de diplome. Recent, un astfel de scandal a demis suprefectul de Alba, propus de USR. În plus, el ar ajunge și-n fața instanței, din cauza unei diplome de studii superioare dată de o astfel de fabrică.
Controversa din jurul lui s-a născut cu privire la studii, care ar fi fost efectuate la o ”fabrică de diplome”. Viorel Rașcovici a absolvit în 2005, la fără frecvență, Facultatea de Drept din cadrul ”Universităţii Internaţionale Deschise Tehnoeconomia Europeană – Academia de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană”, universitate privată considerată o ”fabrică de diplome false”, al cărui rector a fost cercetat în mai multe dosare penale, fiind chiar şi reţinut la un moment dat pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii. În 2003, universitatea a fost închisă de ANPC, a contestat decizia în instanță, iar în 2004 a pierdut procesul. Cu toate acestea, universitatea a continuat să funcţioneze până în prezent, asta deși instituţia nu a obţinut niciodată autorizaţie de la Ministerul Educaţiei Naţionale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News