Spectacol special pentru cadrele medicale aflate în prima linie de luptă cu pandemia.
Miercuri, 5 ianuarie 2022, Teatrul de Comedie a sărbătorit 61 de ani de activitate, în faţa unui public special, format din cadrele medicale din Bucureşti, dar şi în faţa unui public virtual, prin recitalul oferit de muzicianul Adrian Naidin şi difuzat online, pe platformele de social media ale instituţiei.
Aniversarea a fost dublată de sărbătorirea reprezentaţiei cu numărul 100 a îndrăgitului spectacol FIERARII de Milos Nikolic, regia Horaţiu Mălăele, producţie care îi aduce pe aceeaşi scenă pe actorii Mircea Rusu, Maia Morgenstern, George Mihăiţă şi Valentin Teodosiu şi care se joacă de fiecare dată în regim de sold out.
Ca semn de preţuire pentru eroii din prima linie în lupta contra pandemiei, în sală a fost prezent o parte din personalul medical din Bucureşti, printre care îi amintim pe dr. Radu Ţincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, dr. Raluca Teleanu, medic primar neurologie pediatrică la Spitalul Clinic de copii "Dr. Victor Gomoiu", Cristiana Mateoiu, director executiv Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, dr. Vasile Ciubotaru, medic primar neurochirurgie Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" etc.
Împreună cu actorii din distribuţie, medicii au cântat la finalul reprezentaţiei, un spectaculos "La mulţi ani" Teatrului de Comedie, instituţie care, indiferent de condiţiile pandemice, a înţeles să-şi croiască drum până la spectatori, adeverind ceea ce a declarat dr. Radu Ţincu: În contextul actualei pandemii, avem nevoie de teatru, avem nevoie de emoţie, avem nevoie de încredere!
***
Teatrul de Comedie sărbătorește 61 de ani de activitate, printr-un program inedit, care se va desfășura atât fizic, cât și online.
Teatrul de Comedie reprezintă, de peste șase dececnii, un etalon al umorului românesc de calitate. Sute de actori, mii de reprezentații și milioane de spectatori au contribuit la formarea unui teatru-familie, în care s-a trăit cu dragoste pentru artă. De altfel, acesta a fost și obiectivul care a stat la baza înființării Teatrului, așa cum afirma Radu Beligan, primul director al instituției: Se știe că lumea actorilor este o lume dificilă, dar având avantajul de a-i cunoaște, am putut avea destulă diplomație și suficientă autoritate pentru a crea un climat nu numai de înalt profesionalism, dar și de dragoste între membrii familiei. Nu m-am considerat niciodată un director în sensul autorității. Eram camaradul lor care avea o muncă în plus. Nu stăteam niciodată în biroul directorial, ci numai pe scenă sau în ateliere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News