TEATRUL METROPOLIS, 7 ani de existență. GEORGE IVAȘCU, omul din spatele unei povești de succes

Pe 1 noiembrie 2014, Teatrul Metropolis împlinește șapte ani de existență, șapte ani de când bucureștenii se bucură de cele mai frumoase spectacole de teatru.

Teatrul Metropolis a luat ființă la 1 ianuarie 2007 la inițiativa actorilor George Ivașcu și Romeo Pop și, la 1 noiembrie 2007, a avut loc lansarea oficială.

În mai puțin de un an, George Ivașcu, director al Teatrului Metropolis, a construit cel mai modern teatru din România, fiecare detaliu fiind minuțios ales pentru crearea unei clădiri și al unui repertoriu al mileniului III.

Acum şapte ani, George Ivaşcu a început să scrie o mare poveste, folosind o literă puternică: o vocală, care răsună şi acum pe holurile teatrului: O, de la Olga Tudorache. Pentru că Olga Tudorache a deschis noul teatru cu un spectacol memorabil: Peşte cu mazăre". Iar acel spectacol a fost declaraţia de război a unui actor devenit manager. Lupta a fost dură, dar George Ivaşcu a avut lângă el mari aliaţi: actori, regizori, scenografi, maşinişti.

Un teatru cu actori tineri

La început a fost un teatru a cărui clădire nu avea apă caldă, nu avea curent, al cărui acoperiș stătea să cadă, care nu avea un repertoriu - nu avea public. Ceea ce părea o utopie, apariţia unui teatru în vremuri în care nimeni nu mai investea în cultură, s-a transformat în certitudine. La Teatrul Metropolis au urcat timid, pe scenă, actori tineri, care acum sunt mari vedete. Pe scena de la Metropolis au venit tinerii să înveţe de la actorii experimentaţi şi vârstnicii să înveţe de la tineri.

George Ivașcu a construit un teatru în care tinerii joacă împreună cu mari actori sau sub direcția unor mari regizori. Mulți ar spune că este minune că în România se mai poate construi un teatru, acum, când atentia oamenilor politici este îndreptată către alte priorități.

„Aniversarea unui teatru este nu doar o sărbătoare a actorilor, a regizorilor sau a scenografilor, ci, mai ales, a publicului care dă sens muncii lor. În şase ani, dintr-o casă de cultură care mirosea a comunism, pentru că aşa am găsit-o, ne-am transformat într-un teatru colorat, dinamic, care are şi câte trei spectacole pe zi, lucru unic peisajul teatral românesc", spunea George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis.

Primul teatru de proiecte din țară

Teatrul Metropolis este primul teatru de proiecte din țară. Până acum, au fost "rulați" 192 de actori care au pus în scenă spectacole care au menținut atenția publicului zeci de minute în șir. La Teatrul Metropolis se joacă în regim de cinema. Sunt în jur de două spectacole pe zi, trei spectacole în weekend. Teatrul Metropolis a reușit o performanță pe care nimeni nu a atins-o: să aibă în jur de 260 de spectacole într-un an, în condițiile în care vara este o perioadă în care nu se joacă.

George Ivașcu, afirma într-un interviu pentru DC News, că prin proiectul său de suflet, Teatrul Metropolis, a încercat să unifice, să creeze acea mare familie artistică, care trebuie să existe mereu.

"Avem nevoie și de bunici în teatru, cum și de teatru. E bine să jucăm la vârstele pe care ei le au în mod real. Aici e și frumusețea. Asta poate face parte din rețeta succesului. Întâlnești o generație de actori consacrați împreună cu tineri și e un schimb energetic foarte frumos. Vin marii actori cu experiența lor și tinerii cu energia, inocența și dorința de afirmare", declara actorul George Ivașcu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel