Teatrul Metropolis își așteaptă spectatorii din 14 ianuarie

LA-TEATRUL-METROPOLIS
LA-TEATRUL-METROPOLIS

Echipa Teatrului Metropolis, un adevărat edificiu cultural al mileniului III, oferă publicului, la început de an spectacole deosebite. „Îngeri în America”, ”Love stories”, ”Lautrec la bordel”, ”Pește cu mazăre” sau ”Nevestele vesele din Windsor” sunt piesele cu care directorul teatrului, George Ivașcu, își propune, în luna ianuarie, să realizeze un spațiul al întâlnirilor între artiști și public, de toate vîrstele, dar și un creuzet al emoției artistice.

Astfel, „Îngeri în America” de Tony Kushner este un basm postindustrial despre diferențe, despre tabu-uri dar mai ales despre Îngerii coborâți din mistica urbană a intoleranței, în care se regăsesc tinerii violenți dar, paradoxal, atât de fragili ai tendinței Emo, ai mișcării Occupy sau New Age. Spectacolul este un diptic teatral care se reprezintă, consecutiv, în două seri. Sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 19.00, spectatorii pot urmări Partea I, ”Sfârșitul lumii e aproape”, cu o durată de 2h 30’ cu o pauză, care îi reunește în distribuție pe Virginia Mirea, George Ivașcu, George Costin, Sorin Miron, Adrian Nicolae, Alexandru Ion, Nicoleta Hancu, Cristiana Răduță Bobic, sub conducerea directorului de scenă Victor Ioan Frunză.

Partea a-II-a a acestei radiografii a umanității euroatlantice, “Perestroika” își așteaptă publicul duminică, 15 ianuarie, de la ora 19,00, pentru 2h 45’ cu o pauză.

De luni, 16 ianuarie, ora 19.00, piesa ”Love stories” de F. Alexandru, în regia lui Claudiu Goga, cu participarea actorilor Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Diana Cavallioti, Alexandru Pavel, cărora li se alătură și Emil Hurezeanu.

Timp de 1h și 40 min, spectacolul ”Love stories”, Premiul pentru „Cea mai bună piesă românească a anului 2010”- desemnat de juriul UNITER, aduce în prim-plan o emoționanță poveste despre douǎ generaţii, douǎ cupluri – părinţi şi copii, un spectacol care vorbeşte despre acceptare şi autentiicitate, despre limite si despre tabuuri.

De miercuri 18 ianuarie până sîmbătă, 21 ianuarie, inclusiv, ora 19.00, Teatrul Metropolis oferă publicului ”Lautrec la bordel” după Mario Moretti, în regia lui Horațiu Mălăele, cu George Ivașcu, Vlad Ivanov, Iulia Vântur, Ozana Barabancea, Ana Covalciuc, Gilda Stan, Cristina Ilin, Simona Pop, Ruxandra Maniu, Raluca Dinculescu, Raluca Vermesan, Oana Dragnea, Orlando Petriceanu, Valentin Florea, Augustin Popa timp de 1h 30 min. Un spectacol care aduce în prim plan viaţa boemă a Parisului de acum două secole.

Duminică, 22 ianuarie, ora 19.00, piesa ”Pește cu mazăre” de Ana-Maria Bamberger, în regia Olgăi Tudorache, prezintă, timp de 1h 30 min, un spectacol vibrant, plin de farmec, umor amar şi luciditate. Actriței Olga Tudorache i se alătură, cu multă pasiune şi vitalitate, Tamara Creţulescu.

Luni, 23 ianuarie, de la ora 18,30, timp de trei ore ”Nevestele vesele din Windsor” de W. Shakespeare aduce pe scana Teatrului Metropolis un musical de excepţie, un remake din anul 1978, un spectacol pe muzica lui Nicu Alifantis, dirijat de Alexandru Tocilescu, cu trupa Byron, Lucian Iancu, George Ivașcu, Adriana Trandafir, Ion Grosu, Mariana Dănescu, Crina Mureșan, Mihai Niță și alții.

Citește și:

Teatrul Metropolis a împlinit 4 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel