Teatrul Metropolis prezintă, în premieră națională, ”Jubileul”

jubileul
jubileul

Teatrul Metropolis din București îmbracă straie de sărbătoare. Spectacolul "Jubileul", în regia lui Radu Beligan și cu Maia Morgensten în rolul principal, va fi prezentat în premieră națională, sâmbătă, de la ora 19.00.

”Jubileul”, o comedie de mare succes, de Jean-Marie Chevret şi Michèle Ressi, este povestea divei Amelie, care împlineşte 50 de ani de carieră actoricească, a cărei speranţa de a reveni în forță este renăscută de invitaţia de a participa la celebra emisiune TV a lui Michel Drucker, eveniment care nu va avea loc.

Publicul, care va păși dincolo de ușile Teatrului Metropolis, va afla ce se întâmplă cu actriţa aflată la apusul carierei, despre cum visează la roluri "într-o piesuţă, un filmuleţ, o telenoveluţă sau, măcar, o reclamă" şi care va fi deznodământul rămânerii ei ca prizonieră pe terasa apartamentului.

Timp de o oră și 20 de minute, interpretarea extraordinară a Maiei Morgensten, completată de jocul deosebit al partenerei sale de scenă, Victoria Dicu, va recompensa din plin spectatorii care vor fi prezenți sâmbătă și duminică la Teatrul Metropolis, aceștia putând aprecia și talentul regizoral al maestrului Radu Beligan, director onorific al Teatrului Metropolis.

Născut pe 14 decembrie 1918, Radu Beligan are o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi radio. El a interpretat roluri celebre, în mari capodopere ale dramaturgiei române şi universale, piese semnate, printre alţii, de Ion Luca Caragiale, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor Muşatescu, Mihail Sebastian, William Shakespeare, Carlo Goldoni, Nicolai Vasilievici Gogol, Anton Cehov, George Bernard Shaw, Maxim Gorki, Albert Camus, Eugen Ionescu, Jean Anouilh etc. Totodată, el este cunoscut publicului român în calitate de regizor al unor spectacole precum "Egoistul" de Jean Anouilh, "O scrisoare pierdută" de I. L. Caragiale, "Doctor fără voie" de J. B. P. Molière, "Străini în noapte" de Eric Assous.

Vezi aici întregul program al Teatrului Metropolis în perioada 13 - 23 septembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel