Teatrul Nottara, la Festivalul EuroArt. Spectacolul 'Aprilie, dimineața', prezentat în închiderea manifestării

În luna mai Teatrul Nottara va participa cu una dintre noile sale producţii la Iaşi, la cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional EuroArt.

La invitaţia Asociaţiei ARTES, organizatorul festivalului, care se va desfăşura în perioada 24-31 mai, spectacolul 'Aprilie, dimineaţa' de Mihai Ispirescu va fi prezentat în închiderea manifestării, care propune în acest an un concept inedit, găzduind montări foarte noi, ce urmează a avea premiera chiar în timpul evenimentului.

Regia şi ilustraţia muzicală sunt semnate de Diana Lupescu, iar scenografia le aparţine lui Victor Diaconu şi Cătălin Mantea. Din distribuţie fac parte cinci actori carismatici, al căror talent şi dăruire susţin povestea: Mihai Marinescu, Lucian Ghimişi, Dan Clucinschi, Ada Navrot, Raluca Tiţa.

Piesa 'Aprilie, dimineața'

În ceea ce priveşte piesa 'Aprilie, dimineaţa', ea se reîntoarce, sub titlul original în teatrul în care a mai cunoscut succesul, înainte de Decembrie 1989, printr-o montare semnată de Dan Micu. După o odisee a cenzurii, pe care a parcurs-o cu temeritate, acel spectacol a devenit antologic, un important punct de reper în istoria artistică a Nottara-ului. Textul porneşte de la un fenomen cel puţin bizar. O cifră fictivă la Serviciul de statistică declanşează un carusel de întâmplări tragi-comice. Un suflet, încă nenăscut, dar raportat la recensământ, se instalează într-un oarecare Georgescu. Vrea să afle dacă viaţa merită trăită, iar această responsabilite pică pe umerii şefului George Berzea şi a statisticianului Tică Stroescu. Ei răspund în faţa instituţiei, a colectivului şi a întregii ţări de buna şedere în prezent a Viitorului. Trebuie să îl convingă pe Nenăscut că vremurile sunt prospere, viaţa e frumoasă şi tot omul e fericit, deci că merită să se nască pe plaiurile României. E de văzut în ce măsură vor reuşi...

"Dar OMUL mai există? Mie mi-ar plăcea să cred că da. Că-n fiecare dintre noi a rămas o speranţă, o portiţă, o fereastră spre frumos, spre iubire, spre oameni, spre natură. Într-o echipă de excepţie vom încerca să vă spunem toate aceste lucruri cu umor, cu durere, cu subiectivism, cu îngrijorare, ca un semnal de alarmă: „OMUL, de care facem caz cu toţii, OM nu eşantion, nu un număr în statistici, mai există?" se întreabă regizoarea Diana Lupescu.

VEZI ȘI: Un destin spulberat. Lacrimi pe scena Teatrului Nottara

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel