Teatrul Tineretului din Neamț anunţă premiera piesei ''Legume''

Ultima premieră a actualei stagiuni de la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ este piesa ''Legume'', de George Cocoş, în regia Irinei Slate, spectacol cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Reprezentaţiile vor avea loc miercuri, 10 iulie, de la ora 17.00 şi joi, 11 iulie, de la ora 17.00, în Sala Studio Corneliu-Dan Borcia iar la final, copiii vor avea ocazia să intre în dialog cu echipa artistică a spectacolului.

Intrarea este liberă, pe bază de invitaţie care se poate procura de la agenţia de bilete a Teatrului Tineretului, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES, de instituţia de cultură. 

O roşie galbenă, un cartof mov, o ridiche albă, o ciupercă prea maronie, un ardei prea gras, o ţelină bizară sunt nişte legume pe care nimeni nu le vrea şi de care lumea râde pentru că sunt ciudate. Invităm pe toţi cei care au de la 5 ani în sus la un spectacol despre toleranţă, despre nevoia fiecăruia de a fi respectat şi iubit, despre eliberarea celor pe care-i ţinem închişi în cuştile prejudecăţilor, se precizează în comunicatul de presă. 

Spectacolul Legume este primul spectacol produs în cadrul #SAFESPOTT, proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. 

Acest proiect promovează un spaţiu sigur pentru dezbatere, destinat publicului tânăr, pe tema diversităţii şi toleranţei, prin producerea a trei spectacole de teatru educaţional, bazate pe texte contemporane selectate în urma unui concurs adresat tinerilor dramaturgi. 

Pe baza acestor texte, se vor monta spectacole realizate de echipe compuse din profesionişti sub 35 de ani secondate de asistenţi voluntari, elevi de liceu. 

Aceştia vor putea urmări toate etapele producerii unui spectacol de la idee la premieră. 

Spectacolele vor fi reprezentate sub forma unei stagiuni mobile în trei oraşe din judeţ, respectiv Piatra-Neamţ, Roman şi Târgu Neam, în ideea dezvoltării unui public participativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel