Teheranul va expulza, până în martie 2025, aproximativ două milioane de migranţi ilegali

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Autoritățile din Iran au planificat să expulzeze aproximativ două milioane de persoane fără statut de rezident legal până la sfârșitul lunii martie 2025, a declarat marți comandantul forțelor de securitate iraniene.

O dezbatere despre numărul mare de migranţi din Afganistanul vecin, care şi-au părăsit ţara după ce talibanii au revenit la putere în august 2021, are loc de câteva luni în Iran.

Într-un interviu pentru televiziune, ministrul de interne iranian Eskandar Momeni a evidenţiat situaţia deplorabilă a afganilor, afirmând că aceştia sunt oameni cultivaţi, dar a precizat că Iranul nu poate prelua atât de mulţi migranţi.

Avem un plan pentru a soluţiona această problemă într-o manieră organizată şi prioritatea este reprezentată de migranţii ilegali, a spus Momeni.

Conflictele, sărăcia extremă şi şomajul ridicat îi determină pe numeroşi afgani să emigreze ilegal în Iran în fiecare an

În prezent, în Iran trăiesc aproximativ 4,5 milioane de refugiaţi afgani, mulţi având un permis de rezidenţă, potrivit datelor ONU. Media iraniene cred că numărul oficial este mult mai mare, de 6 - 8 milioane. În zonele metropolitane, mulţi dintre ei lucrează, pentru salarii mici, în supermarketuri sau pe şantiere.

Conflictele, sărăcia extremă şi şomajul ridicat îi determină pe numeroşi afgani să emigreze ilegal în Iran în fiecare an.

Iran şi Afganistan au o graniţă comună de peste 900 de kilometri; numeroase zone de-a lungul acesteia sunt nelocuite, ceea ce face dificile controalele frontaliere.

Pakistan, o altă ţară ce are frontieră comună cu Afganistan, a expulzat un număr mare de refugiaţi afgani, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel