Păr moale, mătăsos, strălucitor și sănătos. Nu, nu este un vis, este ceea ce poți realiza prin stratificarea părului, un tratament care dă frumusețe și putere părului tău în câțiva pași simpli de sănătate și frumusețe pură.
Publicitate
O tehnică de îngrijire a părului care vine direct din Japonia care, după cum știm, are o tradiție îndelungată în spate, alcătuită și din ritualuri de frumusețe excepționale care garantează femeilor din această țară să arate mereu un păr puternic, strălucitor, plin de farmec și cu un aspect unic.
Înainte de a pătrunde în secretele stratificarii părului, este bine să înțelegem despre ce vorbim analizând termenul în sine. Acest cuvânt, de fapt, înseamnă suprapunere, stratificare (din engleză layers = layers) și se referă la o tehnică precisă de îngrijire a părului în care se efectuează o serie de pași bine definiți, începând de la scalp și ajungând la vârfurile părului, folosind o serie de produse precise, într-o ordine și cu un gest la fel de precis și definit. Pe scurt, o adevărată rutină de frumusețe pentru îngrijirea țintită a părului.
O tehnică care, după cum am văzut, provine din tradiția de milenii pe care femeile japoneze au transmis-o, care vizează îngrijirea de frumusețea fiecărei părți a corpului, de la piele până la păr, potrivit Al Femminile.
Un adevărat ritual, alcătuit din pași care garantează bunăstarea și sănătatea părului, indiferent de lungime, tăiere, finisare sau culoare.
După cum s-a văzut, așadar, stratificarea părului se dezvoltă în diverse etape sau faze specifice, alcătuite din gesturi, produse și momente foarte specifice și care trebuie urmate într-un mod meticulos, pentru a garanta un păr splendid, puternic și plin de energie.
Etape care trebuie efectuate de fiecare dată când părul este spălat, ca o practică regulată de bunăstare care poate garanta îngrijire ad-hoc și de lungă durată a părului, păstrând sănătatea și frumusețea acestuia.
Pentru o stratificare ad-hoc, începem cu o primă fază de pre-șampon, adică aplicarea unui ulei. Acesta trebuie folosită sub formă de compresă, care se aplică cu aproximativ jumătate de oră înainte de șamponare, pe scalp, pentru a întări rădăcinile părului optând pentru un ulei dintre cele de jojoba, nucă, ricin, avocado sau camelie (preferatul femeilor japoneze deoarece este capabil să dea volum părului uscat și casant). Dacă doriți să prelungiți și să intensificați efectul, se poate păstra toată noaptea.
În a doua fază de stratificare a părului, trecem la șamponare care, în tradiția orientală, se face de două ori. Importante în această etapă sunt gesturile care se execută, care trebuie efectuate ca un masaj al scalpului, efectuând mișcări circulare, delicate și lente.
A treia fază de stratificare presupune folosirea balsamului sau a măștii de păr, care se aplică doar pe lungimi. Măștile, de fapt, sunt mai hrănitoare și mai bogate dar și balsamul este în regulă, atâta timp cât este ales în funcție de ingredientele din care este compus, așa cum trebuie făcut și pentru șampon. După ce îl țineți la loc, va trebui, așadar, să clătiți totul cu apă caldă (și poate cu câteva jeturi de apă rece pentru a stimula circulația ).
Și iată-ne la a patra etapă, sau pre-periaj, o fază de stratificare a părului în care se aplică un produs pentru a proteja părul de căldura feonului. Fie că folosești un ulei, o cremă sau un spray, important este că se folosește pe părul umed și fără a clăti produsul folosit.
În cele din urmă, a cincea și ultima fază a acestui tratament de înfrumusețare este uscarea părului și coafarea acestuia. Pentru a evita deteriorarea fibrelor de păr, femeile japoneze le țin învelite într-un prosop, tamponându-le, dar fără frecare.
În această fază e nevoie doar de o pieptănare blândă și delicată efectuată cu degetele în timp ce se usucă părul cu un uscător. Iar dacă temperatura de afară permite, tehnica japonează îndeamnă la uscarea părului pe cale naturală.
Stratificarea este un tratament care, așadar, exact ca îngrijirea feței și a întregului corp, urmărește un comportament conștient și atent față de îngrijirea părului. Concentrând în câteva gesturi bine calibrate, toată înțelepciunea inerentă unui pământ de tradiții străvechi dar care a făcut din bunăstarea trupului și a minții unul dintre cele mai mari atuuri ale sale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu