Telefoanele mobile, în pragul de a avea încărcător universal în Uniunea Europeană

Telefoanele mobile, în pragul de a avea încărcător universal în Uniunea Europeană / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Telefoanele mobile, în pragul de a avea încărcător universal în Uniunea Europeană / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Comisia Europeană este în ultima etapă pentru a implementa încărcătoare unice pentru telefoanele mobile din Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a ajuns la final cu un proiect de reglementare pentru impunerea unui încărcător de telefon universal , a anunțat luni Margrethe Vestager, vicepreşedinta responsabilă cu politica de concurenţă. "Să ai un încărcător universal care se poate cumpăra independent de marca telefonului permite economisirea de resurse şi simplificarea lucrurilor", a declarat comisarul european.

"Ne aflăm în ultima linie dreaptă pentru a da tuşa finală acestui proiect. Nu cunosc calendarul cu exactitate, dar credeţi-mă, suntem în ultima fază", a adăugat ea, potrivit Franceinfo.

Apple a fost împotrivă

 

În ianuarie 2020, eurodeputaţii au adoptat o rezoluţie neconstrângătoare în favoarea unui încărcător universal pentru telefoanele mobile în Europa, în numele drepturilor consumatorilor şi mediului, scrie digi24.ro. Ei au cerut atunci o legislaţie europeană în termen de şase luni, dar s-au lovit de mari reticenţe din partea industriei, cu Apple în frunte.

"Acest tip de normă este genul de lucruri la care putem şi trebuie să ne aşteptăm în Europa, noi toţi cetăţeni europeni şi utilizatori ai acestor diferite echipamente", a mai spus Margrethe Vestager luni, insistând asupra cantităţii mari de încărcătoare depăşite stocate în gospodării.

Întrebată despre intrarea în vigoare a planului european pentru impunerea de noi constrângeri marilor giganţi din domeniul digital, comisarul european a afirmat că îşi pune speranţele în preşedinţia franceză a UE, în primul semestru a lui 2022, scrie Agerpres.

"Avem afaceri juridice în curs în mai multe ţări", a declarat ea, citând "probleme" cu Google, Amazon şi Apple. "Nu este suficient, trebuie ca reglementarea să acţioneze înainte chiar de a exista o suspiciune privind orice ilegalitate", a adăugat ea, potrivit Publika.

Criza de semiconductori. Experții spun că va mai dura cel puțin un an

Criza de semiconductori provocată de perturbarea lanţurilor mondiale de aprovizionare în contextul pandemiei şi cererea robustă generată de revenirea economiilor este aşteptată să continue ceva vreme.

Industria mondială a semicon­duc­toa­relor a ajuns să joace un rol cheie în producţia a orice, de la telefoane mobile, la maşini electrice. Sectorul auto este cel mai afectat, constructori importanţi la nivel mondial fiind forţaţi să-şi suspende producţia.

Companii ca Ford, VW şi Daimler se confruntă în continuare cu impactul crizei, executivi ai acestora avertizând că problemele ar putea continua.

CEO-ul VW, Herbert Diess, CEO-ul Daimler, Ola Kallenius, şi preşedintele Ford Europa, Gunnar Herrmann, au declarat pentru CNBC că este dificil de precizat când va fi soluţionată această situaţie complexă. Hermann estimează că criza ar putea dura până în 2024, fiind exacerbată de tranziţia la maşini electrice (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel