Telegram a lansat primul abonament.
Telegram și-a lansat primul abonament Premium, plătit cu 5 USD pe lună. Deși a fost dezvăluit pentru prima dată luna trecută, acum Telegram a anunțat mai multe detalii despre acest pachet, Unele dintre caracteristicile notabile includ o dimensiune maximă de încărcare a fișierelor, descărcări mai rapide, mai multe canale și autocolante noi unice, scrie Engadget.
Limita actuală pentru încărcarea fișierelor este de 2 GB, dar utilizatorii Premium pot trimite fișiere de până la 4 GB, util pentru cei care trimit o mulțime de fișiere video mari (toți utilizatorii pot descărca acele documente foarte mari). Utilizatorii care achită acest abonament vor putea, de asemenea, să descarce conținut media și fișiere la vitezele de rețea maxime, în loc să aibă parte de viteze restricționate.
Abonamentul Premium dublează, de asemenea, limitele, permițându-le utilizatorilor să urmărească până la 1.000 de canale în loc de 500 cât au voie restul utilizatorilor), pot crea până la 20 de link-uri publice cu t.me (în loc de 10), pot salva până la 400 de GIF-uri ca favorite (în loc de 200). În plus, cei cu abonament vor putea să adauge un al patrulea cont la orice aplicație Telegram și să fixeze 10 chat-uri. Ei vor primi autocolante unice cu animații pe ecran complet vizibile pentru toți utilizatorii, împreună cu reacții unice. În plus abonații vor avea o experiență fără anunțuri.
Telegram a anunțat, de asemenea, că a devenit una dintre cele mai descărcate aplicații din lume în 2022 și are acum 700 de milioane de utilizatori activi lunar. De asemenea, a dezvăluit câteva funcții noi accesibile pentru toți utilizatorii, inclusiv insigne de verificare pentru persoane publice și organizații, solicitare de alăturare pentru grupuri publice, roboți îmbunătățiți, previzualizări îmbunătățite de chat pe Android, partajare externă îmbunătățită pe iOS și multe altele. Actualizarea se lansează treptat, așa că dacă nu o vedeți acum, „noua versiune va deveni disponibilă în curând”, a scris Telegram.
Ar fi apărut o nouă înșelăciune pe Facebook. Tot mai mulți români au început să se plângă zilele acestea că și-au pierdut contul de Facebook după ce li s-a cerut ajutorul pentru a-și „debloca contul”, scrie Europa Liberă. Problema este că acest ajutor nu este cerut de prietenii pe care îi avem pe Facebook, ci de hoții de identitate, după ce acele conturi au fost deja sparte. Cine a ajuns în posesia contului de Facebook începe să trimită mesaje tuturor cunoscuților. Cine cade în plasă se trezește cu contul de Facebook furat.
Excrocheria ar avea la bază „ingineria socială”. Un hoț de identitate are nevoie de adresa de e-mail atașată contului de Facebook, precum și de parola atașată adresei, cu ajutorul căreia confiscă ulterior identitatea socială. De multe ori, aceste date pot fi găsite în diverse baze de date online.
„Atacatorii cumpără sau chiar găsesc la liber o bază de date a unui serviciu (să zicem Yahoo) cu nume de utilizator și parole existente undeva pe un forum. De cele mai multe ori parolele sunt reutilizate de utilizatori pe mai multe conturi”, a explicat Mihai Rotariu, manager de comunicare al Directoratului Național pentru Siguranță Cibernetică.
În cazul utilizatorilor care au autentificare cu doi factori, mai e nevoie de o a doua confirmare de acces la cont. Pentru cele mai multe dintre persoane, al doilea factor este un mesaj primit telefonic.
„Nu se instalează malware, nu se redirecționează către pagini de phishing. Este 100% inginerie socială care nu presupune decât convingerea "din vorbe" a potențialei victime să ofere datele.”, precizează Rotariu. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News