Teleorman: Aproape 100 de producători din judeţ sunt certificaţi ca practicanţi ai agriculturii ecologice

Aproape 100 de producători din judeţul Teleorman sunt înregistraţi în programul de sprijin pentru a practica agricultura ecologică. 'În acest an avem un număr de 96 de producători înscrişi. 

Lor li se adaugă 6 procesatori şi un comerciant de produse ecologice. Trebuie spus că mai mult de jumătate dintre producătorii din judeţ sunt crescători de albine. Cei 51 de apicultori înscrişi deţin 6.727 de familii de albine, 454 dintre acestea fiind deja certificate ecologic', a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Teleorman, Stelian Găină.

La nivelul judeţului, agricultura ecologică se practică pe o suprafaţă care depăşeşte 7.300 de hectare. Predominante sunt culturile de cereale, plante tehnice şi legume. 'În Teleorman avem o suprafaţă totală certificată ecologic de 4.513 hectare. Alte 2.797 de hectare se află în perioada de conversie, perioadă care durează între unul şi trei ani, în funcţie de cultură. Fermierii au înfiinţat culturi ecologice de grâu, porumb, floarea soarelui, dar şi mazăre, tomate, ardei, castraveţi sau usturoi', a precizat şeful DAJ. Sunt şi producători care s-au orientat către alte culturi decât cele tradiţionale.

'Pe raza judeţului avem un operator care a cultivat pe o suprafaţă de peste 30 de hectare plante aromatice şi plante medicinale. Iar un alt producător deţine 40 de hectare cu migdali', a adăugat sursa citată. Există premise ca acest tip de agricultură să se dezvolte, având în vedere cererea tot mai mare de produse ecologice, dar şi diversele forme de sprijin şi subvenţiile acordate operatorilor din agricultura ecologică, menite să compenseze producţiile mici care se obţin în lipsa tratamentelor chimice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel