Telepatia tehnologică, în sfârşit posibilă? Cum se vor trimite informaţii de la un creier la altul

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Telepatia tehnologică ar putea fi posibilă, în viitor, prin intermediul unor echipamente speciale  care vor transmite gânduri sau comenzi la distanță de la un om la altul, dar şi de la om la dispozitiv.

Prin telepatie se înţelege transmiterea gândurilor la distanță, de la o persoană la alta, prin intermediul undelor cerebrale. Este recunoscută în lumea ştiinţifică şi chiar a fost validată de o cercetare din 2014.

Transferul gândurilor de la o minte la alta era văzut. în trecut, ca ceva ce ţine de științifico-fantastic sau paranormal însă, cu timpul, ştiinţa a venit cu argumente şi astfel a devenit domeniu de studiat tot mai în amănunt prin intermediul EEG-urilor şi TMS-urilor.

În acest sens, potrivit vox.com, în 2014, neurocercetătorul Carlos Grau de la Universitatea din Barcelona a dezvoltat un sistem non-invaziv prin care semnalele preluate cu ajutorul unui electroencefalograf (EEG) de la subiecți din India să fie transmise prin Internet ca mesaje către alți subiecți din Franța. Cercetătorii au folosit dispozitive de stimulare magnetică transcraniană (TMS) neinvazive care sunt în mod normal utilizate pentru tratarea depresiei şi anxietăţii, stimulează electric activitatea neuronală din creier prin intacțiunea la nivelul scalpului a câmpurilor magnetice puternice.

În cadrul experimentului, stimulatoarele au fost plasate la nivelul cortexul occipital din creier - responsabil cu vederea, emițând un impuls  luminos, numit fosfen, prin activarea neuronală.

Mai mulţi subiecți din India au fost antrenați pentru a genera semnale EEG care reprezentau în cod binar 1 sau 0, în timp ce foloseau un monitor de feedback. Semnalele EEG rezultate au fost transformate în informație binară cu ajutorul unei platforme speciale în care 1 era generat când subiecții își imaginau că mișcau mâna, în timp ce 0 era produs când își imaginau că mișcă piciorul.

Mesajele erau ulterior transmise prin internet, pe email din India către subiecţii din Franța. Cercetătorii sunt de părere că metoda va putea fi folosită în viitor mult mai accesibil, evident, prin intermediul computerelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel