Telesalariaţii, victime-ţintă ale atacurilor cibernetice

Foto: clubantreprenor.ro
Foto: clubantreprenor.ro

Reprezentanţi ai autorităţilor publice şi specialişti în domeniul IT&C se vor întâlni joi la conferinţa cu tema "Criminalitatea cibernetică în perioada digitalizării economiei şi în vreme de război".

Amenințarea atacurilor cibernetice desfășurate de state-națiune, de organizații cibernetice și de simpatizanți ai hacktivismului a fost amplificată în mod semnificativ de conflictul dintre Rusia și Ucraina. Asigurarea securității protecției infrastructurilor de comunicații și tehnologia informațiilor cu valențe critice pentru securitatea națională, precum și cunoașterea, prevenirea și contracararea amenințărilor cibernetice derulate asupra acestora de către actori cu motivație strategică, de ideologie extremist-teroristă sau financiară sunt obiective de securitate națională menționate în Strategia Națională de Apărare a Țării. Amenințările cibernetice reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru companii, instituții și pentru persoane fizice, în următorii ani.

Multe din victimele atacurilor cibernetice sunt cei care muncesc de acasă

Potrivit statisticilor DNSC, 90% din atacurile cibernetice sunt îndreptate asupra utilizatorului obișnuit. Factorul predominant ce facilitează aceste atacuri este eroarea umană, lipsa informației sau a pregătirii adecvate. Explozia numărului de amenințări din mediul online a fost alimentată mai ales de tranziția bruscă dinspre munca de la birou înspre munca de acasă, granița între activitatea de serviciu și cea extraprofesională fiind dificil de trasat pentru cei care lucrează în regim work-from-home. Asta a determinat infractorii informatici să se folosească de conturile personale sau de laptopurile de pe care lucrează angajații ca să găsescă portițe de acces către infrastructura companiilor.

Vorbitori cu nume sonore

Vor fi alături de noi oficiali din administraţia publică, reprezentanţi ai Poliţiei Române, DNSC şi STS, ai Guvernului, dar şi distinşi reprezentanţi ai furnizorilor de soluţii de specialitate din IT şi securitate, bănci, firme de asigurări, case de avocatură, consultanţi şi analişti, presă de profil. La eveniment vor participa, printre alţii, Sabin Popescu, director al Direcţiei Generale Parteneriate Instituţionale, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), şi Toma Cîmpeanu, director executiv, Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), Ioan-Cosmin Mihai, vicepreşedinte, Asociaţia Română pentru Asigurarea Securităţii Informaţiei (ARASEC), comisar de poliţie Vasile Belciu, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Inspectoratul General al Poliţiei Române. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel