Teoriile potrivit cărora universul nostru ar putea fi doar unul dintre miliardele care ar exista sunt acum mai reale ca niciodată. Cercetătorii au descoperit însă un indiciu care indică clar existența mai multor universuri, scrie Acum câteva săptămâni oamenii de știință au dat publicității o imagine ce reprezintă harta Universului nostru, realizată de telescopul Planck. Este cea mai detaliată hartă de până acum, care arată radiațiile rezultate acum 13,8 miliarde de ani, când a avut loc Big Bang-ul și a luat naștere Universul. Aceste ”relicve” cosmice mai sunt cunoscute sub numele de radiația cosmică de fond.
Astfel, harta indică anomalii care, conform specialiștilor, au rezultat în urma forței de atracție a altor cosmosuri.
”Aceste anomalii sunt produse de forța gravitațională a altor universuri asupra Universului nostru, în momentul în care acesta s-a format, în urma Big Bang-ului. Sunt primele dovezi clare ale existenței altor cosmosuri”, este de părere Laura Mersini-Houghton, fizician la Universitatea din Carolina de Nord.
Radiația cosmică de fond este o formă de radiație electromagnetică care se găsește peste tot în Univers. Are temperatura de 2,725 K și frecvența de 160,4 GHz ce corespunde unei lungimi de undă de 1,9 mm, fiind încadrată în domeniul microundelor. Este cea mai concludentă dovadă pentru modelul Big Bang al apariției Universului. Aceasta poate fi detectată cu ajutorul unui radiotelescop ca o prezență constantă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu