Gazdele televiziunii de stat ruse au discutat marți despre posibilitatea unui război care să se extindă în afara Ucrainei, iar Margarita Simonyan, jurnalistă și șefa RT, a spus telespectatorilor că un război nuclear ar fi OK pentru că oricum „toți vom muri într-o zi”.
Publicitate
Televiziunea rusă a discutat constant despre ideea de răspândire a războiului dincolo de Ucraina, promovând ideea unui război „inevitabil” împotriva „Europei și lumii”, potrivit News Week.
Cele mai importante canale ruse de televiziune sunt cunoscute pentru propaganda difuzată în încercarea de a justifica invadarea Ucrainei de către Rusia.
În emisiunea de marți seară, Seara cu Vladimir Solovyov, gazda Vladimir Solovyov, însoțit de Simonyan, a declarat că pentru a împiedica alte țări să intervină în războiul Rusiei cu Ucraina, un război nuclear ar trebui să fie o posibilitate.
„Personal, cred că cea mai realistă cale este calea celui de-al treilea război mondial, bazată pe cunoașterea noastră și a liderului nostru, Vladimir Vladimirovici Putin”, a spus Simonyan, „știind cum funcționează totul, este imposibil, nu există nicio șansă să renunțăm.”
Simonyan a continuat, spunând: „Totul se va încheia cu o lovitură nucleară- este mai probabil decât celălalt rezultat. Acest lucru este spre groaza mea, pe de o parte, dar pe de altă parte, înțelegând că este ceea ce este”.
Vladimir Solovyov a adăugat: „Dar noi vom merge în rai. Toți vom muri într-o zi”, a spus Simonyan publicului.
Fiona Hill, fostul director senior pentru afaceri europene și ruse din Consiliul de Securitate Națională al SUA, a apărut marți pe un podcast Times Radio și și-a prezentat o evaluare a situației ruso-ucrainene.
La un moment dat, în timpul interviului, Hill a fost întrebată dacă îl crede capabil pe Putin să folosească arme nucleare mai ales în contextul în care, săptămâna trecută, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că utilizarea lor de către Rusia este o opțiune.
„Ne-a pus într-o poziție în care nu am mai fost niciodată cu Uniunea Sovietică și Rusia, chiar și în timpul Războiului Rece, când știam că o parte a doctrinei militare era să folosim arme militare și arme biologice și chimice în circumstanțe extreme în contextul unei amenințări existențiale la adresa Uniunii Sovietice, ceea ce nu există acum pentru Rusia.
Ceea ce face Putin este același lucru cu Kim Jong Un în Coreea de Nord”, a concluzionat Fiona Hill, fostul director senior pentru afaceri europene și ruse din Consiliul de Securitate Națională al SUA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu