Țelină gratinată la cuptor: o rețetă ușoară și gustoasă, care trebuie încercată

Țelină gratinată la cuptor - o rețetă ușoară și gustoasă, care trebuie încercată. Sursa - Pexels
Țelină gratinată la cuptor - o rețetă ușoară și gustoasă, care trebuie încercată. Sursa - Pexels

Îți place țelina și ai vrea să o gătești într-un mod diferit? Ei bine, astăzi vă dezvăluim cum se prepară țelina gratinată la cuptor. 

O adevărată bunătate pe care o poți pune și pe masă, când ai musafiri. Fără îndoială, toți vor fi uimiți de această rețetă. Mai jos găsiți lista cu toate ingredientele și informațiile necesare preparării acestui fel de mâncare.

Nu mai arunca cojile de cartofi: iată ce minuni pot să facă pentru pielea ta  

Ingredientele de care ai nevoie:

 

1 țelină,

1 cățel de usturoi,

5 linguri ulei de măsline extravirgin,

150 grame de pesmet,

100 grame de parmezan

sare, boia, turmeric, pătrunjel - după gust.

 

Metodă de preparare

 

 

Primul lucru este să curăți usturoiul și să-l toci. Toacă și pătrunjelul care trebuie să fie spălat și uscat. Se ia apoi un vas în care se pune pesmetul și parmezanul ras. Adăugați usturoiul și pătrunjelul, apoi amestecați bine ingredientele.

Desert cremos și răcoritor, bogat în potasiu, vitamine și antioxidanți: este mai bun decât înghețata

Adăugați și un praf de sare, boia de ardei și turmeric.  Acum urmează câteva linguri de ulei de măsline. Amestecați totul pentru a obține o compoziție uniformă. Următorul pas este să curăți țelina de coajă, să o speli și o să o tai în bucăți subțiri.

O tavă de copt se tapetează cu hârtie de pergament, care se unge cu ulei de măsline. Pe tavă se așează bucățile subțiri de țelină, care se acoperă cu condimentele preparate mai devreme.

Aceste alimente nu trebuie păstrate niciodată împreună: se alterează repede și capătă un gust amar

Coace țelina la o temperatură de 200° C,  aproximativ douăzeci de minute. Va fi gata când la suprafață se formează o crustă aurie delicioasă și crocantă. Scoateți țelina din cuptor și serviți-o, după ce se va răci puțin.

Acest tiramisu îi va înnebuni pe toți: un ingredient, la care nimeni nu s-a gândit, îl face irezistibil 

Această rețetă poate fi modificată. În primul rând dacă nu va place usturoiul, nu-l folosiți. De asemenea, puteți folosi piper pentru a face țelina și mai apetisantă. În sfârșit, puteți încerca această rețetă și cu alte legume. În orice caz, gustul  va fi cu adevărat uimitor. Poftă bună!

 

BONUS. Creveți cu portocale, un aperitiv cu un gust rafinat și parfumat 

 

Dacă doriți să aduceți pe masă un aperitiv cu adevărat delicios, pregătiți această salată de creveți cu portocale.

Ușoară și gustoasa, salata de creveți și portocale este rafinată și parfumată, perfectă pentru o întâlnire festivă. Profită de rețetă și pregătește o salată de creveți cu portocale pentru a-ți uimi  familia și prietenii. Este un preparat cu adevărat rafinat, gustos și parfumat.

Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară

Se face doar în câteva minute, iar, după o oră în care preparatul trebuie lăsat deoparte ca să se aromeze bine, veți aduce pe mese o salată, care se va transforma în regina petrecerii.

Alege doar ingrediente de cea mai înaltă calitate pentru a oferi oaspeților tăi un gust unic.

 

Salată de creveți cu portocale: ingrediente pentru patru persoane:

4 creveți proaspeți mari,

o lămâie,

un pahar de suc de portocale,

un cățel de usturoi,

o linguriță de curry,

2 linguri de măsline extravirgin,

sare,  piper, pătrunjel după gust.

Castraveți murați în pungă de plastic: pot fi consumați a doua zi. Sunt crocanți și delicioși

 

Mod de preparare

 

Stoarce portocala și lămâia, filtrează sucul și amestecă-le într-un vas. Adaugă curry, care, pe lângă faptul că dă o culoare frumoasă preparatul, îl va face exotic datorită amestecului de condimente din care este făcut. Nu uitați că acest condiment aduce o doză bună de antioxidanți care își sporesc efectele asupra frumuseții tale! Asezonați cu sare și piper și usturoi tocat.

 

Prăjitură cu mere. Rețeta celor 3 pahare: foarte simplă și rapidă 

Cojiți creveții și scufundați-i în sosul tocmai făcut. Acoperiți-i cu folie alimentară și puneți-i la frigider pentru a se marina timp de cel puțin o oră.

După o oră, scoateți creveții și așezați-i pe un platou. Decorați-i cu pătrunjel tocat și stropiți-i cu marinadă. Vor avea un succes garantat. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel