Telverde pentru reclamațiile turiștilor nemulțumiți de pârtii

schior sky schi turism
schior sky schi turism

Au început să funcționeze comandamentele de iarnă pentru turism, care verifică starea pârtiilor de schi din întreaga țară și respectarea măsurilor de siguranță în zonele unde se practică sporturi de iarnă. De asemenea, este controlată dotarea punctelor de prim-ajutor şi salvamont, dar și starea în care se află hotelurile, cabanele, restaurantele și agențiile de turism.

Persoanele care vor să facă sesizări sau reclamații au la dispoziție nonstop și gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82.

Din comandamentele de iarnă pentru turism fac parte reprezentanți ai Direcției Control, Verificare și Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, ai administraţiei publice locale şi ai serviciilor publice de Salvamont.

Aceștia verifică starea pârtiilor de schi (existenţa certificatelor de omologare, a autorizațiilor ISCIR pentru transporturile pe cablu, respectarea măsurilor de siguranță, existența mijloacele de protecţie şi a indicatoarelor de semnalizare pe pârtii) și dotarea punctelor de prim-ajutor şi salvamont cu echipamente necesare intervențiilor. În ceea ce priveşte structurile de primire turistică (hoteluri, cabane, restaurante etc.), comandamentele controlează existența certificatelor de clasificare şi conformitatea serviciilor oferite cu nivelul de clasificare, dar și respectarea prevederilor legale privind evidenţa şi protecţia turiştilor în unităţile de cazare.

În cazul agențiilor de turism sunt verificate existența licenței de turism, a poliței de asigurare și a contractelor obligatorii cu turiștii și cu turoperatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel