După ce în urmă cu câteva luni, mai mulţi cercetători estonieni au susţinut că au descoperit rămăşiţele lui Vlad Ţepeş într-un mormânt din Napoli, Italia, acum, arheologii turci au anunţat că ar fi scos la iveală temniţele unde a fost ţinut ostatic fostul dormitor român, scrie Daily Mail.
În timpul lucrărilor de restaurare ale castelului Tokat, situat în oraşul cu acelaşi nume din nordul Turciei, arheologii au descoperit două temniţe subterane şi mai multe tuneluri secrete, ei considerând că aici este locul unde Vlad Ţepeş a fost ţinut ostatic, după ce a fost luat prizonier, împreună cu fratele său, Radu cel Frumos, în 1442.
"Castelul este înconjurat de tuneluri secrete. Totul este înconjurat în mister", a declarat arheologul İbrahim Çetin pentru Hurriyet Daily News.
Vlad Ţepeş a fost fiul lui Vlad Dracul, domnitorul Ţării Româneşti între 1436 şi 1442 şi 1443-1447, care era cunoscut sub acest nume după ce a fost primit în Ordinul Dragonului de către Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei.
Vlad Ţepeş şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa pe meleaguri străine, prin Transilvania şi Ungaria, alături de tatăl său, iar în 1442, când avea 11 ani, el a fost luat ostatic de turci, alături de fratele său, Radu cel frumos.
Cei doi au fost eliberaţi în 1447, după moartea tatălui lor şi al fratelui lor mai mare, Mircea.
Arheologii turci susţin că în această perioadă Vlad ar fi fost ţinut ostatic în temniţele din castelul Tokat.
Vlad Ţepeş a domnit în Ţara Românească în anii 1448, 1456-1462 şi 1476. El a devenit renumit prin severitatea sa şi pentru faptul că obişnuia să îşi tragă inamicii în ţeapă, de unde şi numele de Vlad Ţepeş.
Despre domnitorul Vlad Ţepeş se ştie că a fost ucis în anul 1476, între Bucureşti şi Giurgiu, după o luptă cu turcii, care doreau să-l aducă pe tron pe Basarab cel Bătrân Laiota, însă nu se ştie cu exactitate unde este înmormântat acesta. Potrivit istoricilor, există două teorii despre locul unde ar putea fi înmormântat Vlad Ţepeş: Mănăstirea Snagov (Bucureşti) sau Mănăstirea Comana (Giurgiu), fără însă a exista dovezi în acest sens.
Lipsa unei pietre funerare care să ateste locul în care a fost înmormantat Vlad Tepeş, devenit cunoscut în lumea întreaga sub numele de Dracula, după romanul lui Bram Stoker (1897), alimentează noi teorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News