Află în articol la ce temperatură trebuie băute ceaiul și cafeaua.
Potrivit cercetătorilor, consumul a mai puțin de 700 de mililitri de ceai la temperaturi mai mari de 60 de grade Celsius aproape a dublat riscul de cancer esofagian, scrie Express.co.uk. Studiul, care a fost publicat în International Journal of Cancer, s-a bazat pe date de la peste 50.000 de persoane care au furnizat informații despre statutul lor socioeconomic și alți factori despre care se crede că influențează riscul de cancer.
„Multor oameni le place să bea ceai, cafea sau alte băuturi calde. Cu toate acestea, conform descoperirilor noastre, consumul de ceai foarte fierbinte crește riscul de cancer esofagian, așa că cel mai bine este să așteptați până când băuturile fierbinți se răcesc înainte de a le bea.”, a spus Farhard Islami, de la Societatea Americană de Cancer.
„În comparație cu cei care au băut mai puțin de 700 ml de ceai pe zi la temperaturi sub 60 de grade Celsius, consumul de 700 ml sau mai mult pe zi la o temperatură mai mare de 60 de grade Celsius a fost asociat în mod constant cu o creștere cu aproximativ 90% a carcinomului esofagian cu celule scuamoase (ESCC). Descoperirile noastre se adaugă la numărul mare de dovezi care leagă consumul de băuturi calde de ESCC.” au scris cercetătorii.
Există două tipuri principale de cancer esofagian:
Carcinom cu celule scuamoase. Acest tip de cancer apare atunci când celulele plate și subțiri care căptușesc interiorul esofagului se modifică.
Adenocarcinom. Acest tip de cancer apare atunci când cancerul începe în canalele mucoase ale esofagului. Acest lucru apare de obicei în partea inferioară a esofagului.
Cafeaua de dimineață. De ce să nu o bei imediat după ce te-ai trezit. Orele la care chiar este eficientă
Mulți dintre noi nu își pot începe ziua până când nu beau o ceașcă de cafea. Însă, un specialist neurolog susţine că această băutură nu are efect maxim când este consumată la prima oră. Astfel, chiar dacă nu putem funcționa ok fără cafeaua de dimineață, nu ar trebui să o bem chiar imediat după ce ne-am trezit, ci să mai așteptăm un pic. Cafeaua este eficientă dacă este băută între orele 9:30 şi 11:00. Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu