Temperatura din două reactoare de la Fukushima a scăzut sub 100 de grade Celsius

Compania de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO), care gestionează centrala nucleară de la Fukushima, grav avariată de cutremurul urmat de tsunami de la 11 martie, a anunţat, luni, că temperatura reactoarelor 1 şi 3 a scăzut sub 100 de grade Celsius, semn al unui progres important spre stabilizarea unităţii, transmite AFP.

Temperatura pe fundul cuvei reactorului 1 coborâse sub acest nivel de mai multe săptămâni, însă este pentru prima dată când acelaşi lucru se întâmplă şi la reactorul 3, transmite Agerpres.

TEPCO a pus în aplicare o nouă metodă de răcire ce pare a fi eficientă şi constă în 'clătirea' directă a combustibilului din reactor cu apă rece. În virtutea acestui rezultat, compania niponă intenţionează să aplice acelaşi principiu şi pentru reactorul 2.

Potrivit AFP, combustibilul de la reactoarele 1 şi 3 s-a topit cel mai probabil şi s-a scurs pe fundul bazinului, din cauza unei întreruperi a sistemelor de răcire din cauza pene de curent electric provocate de valurile de 14 metri formate după seismul de 9 grade produs în largul coastelor japoneze la 11 mart

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel