Vremea pe următoarea lună. Ultimele informații de la ANM

FOTO: Freepik @rednose92
FOTO: Freepik @rednose92

Valorile termice vor fi apropiate, în general, de cele normale în cea mai mare parte a teritoriului României în următoarele patru săptămâni, și uşor mai coborâte în unele perioade în partea de vest a ţării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile ţării în prima săptămână de prognoză, însă se va apropia de normal în restul perioadei.

Astfel, în săptămâna 18 - 25 noiembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, iar cantităţile de precipitaţii pentru acest interval vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice şi nord-vestice.

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă

În săptămâna 25 noiembrie - 2 decembrie 2024, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai coborâte în jumătatea vestică a ţării, în timp ce cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval în toate regiunile.

Estimările meteorologice pentru perioada 2 - 9 decembrie arată că temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât
cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în toate regiunile.

În ultima săptămână de prognoză, respectiv 9 - 16 decembrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui uşor deficit în regiunile sudice.

Estimările meteorologice pentru perioada 18 noiembrie - 16 decembrie 2024 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată - ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2004 - 2023.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel