Temperaturi crescute și instabilitate atmosferică, în România. Meteorolog: Maximele se opresc la 33 de grade

FOTO: Freepik @dimaberlin
FOTO: Freepik @dimaberlin

Val de aer tropical și instabilitate atmosferică în România. 

Un val de aer tropical aduce temperaturi mai mari decât normalul începutului de vară, astfel că temperatura va ajunge chiar și la 33 de grade.

”Vor fi valori de temperatură cu 5-6 grade mai ridicate decât cele normale. Maximele pornesc de la 24 de grade și se opresc la 33 de grade în partea de sud și de est a teritoriului.

Așteptăm și astăzi, în special după-amiaza și seara, perioade cu instabilitate atmosferică în Maramureș, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei.

Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, căderi de grindină și cantități de apă în intervale scurte ce vor depăși 20 l/mp.

Valorile de temperatură se mențin destul de ridicate, în jur de 30 de grade în partea de sud și sud-est a teritoriului, și pe parcursul săptămânii viitoare”, a declarat meteorologul Oana Catrina, la Digi 24.

Reamintim că ploile torențiale de vineri după amiază au făcut ravagii în mai multe județe, fiind emisă avertizare RO-ALERT de cod portocaliu.

Citește și: Ploile torențiale au făcut ravagii în Cluj. Tavanul unui spital, dar și mai multe case au fost afectate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel