Temperaturi de 38 de grade până miercuri, de joi vremea se răceşte

canicula
canicula

Canicula continuă şi miercuri în est şi în sud-est, iar maximele ajung până la 38 de grade în sudul Munteniei. Tot miercuri, în jumătatea vestică a ţării un front rece aduce averse, descărcări electrice, vânt în rafale, chiar vijelii şi izolat grindină.

Pentru marți, vremea  va fi şi mai caldă decât luni. Aerul tropical şi soarele arzător fac după-amiaza caniculară în vestul, în sudul şi în estul ţării, unde indicele de confort termic depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi. Abia după-amiază apar norii la munte, şi lasă averse izolate, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Maximele trec de 30 de grade în toată ţara şi ajung până la 37 de grade în Lunca Dunării şi în Bărăgan. Cele mai mici valori vor fi în depresiunile intramontane şi pe litoral.

Miercuri, vremea se schimbă în jumătatea de vest, unde norii aduc averse, descărcări electrice şi vânt în rafale. Pe arii restrânse vor fi şi ploi torenţiale şi izolat condiţii de grindină. În celelalte regiuni ploile ajung spre seară, aşa că în sud şi în sud-est vremea e din nou caniculară după-amiaza, când indicele de confort termic va depăşi pragul critic. Meteorologii prognozează maxime de la 28 de grade în vest până la 38 de grade în sudul Munteniei şi în Lunca Dunării.

Bucureştenii nu scapă încă de caniculă: 36, 37 de grade vor fi la umbră. Norii se adună spre seară şi aduc ploaia, dar şi fulgere, tunete şi rafale de vânt.

Joi se răceşte în toate regiunile: vorbim despre maxime între 20 şi cel mult 30 de grade. În nord, în centru şi în est aversele însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului sunt pe arii extinse. În celelalte regiuni ploile sunt mai rare. Maximele se opresc la valori chiar şi cu 8,10 grade mai mici decât în ziua precedentă: 22 de grade la Cluj Napoca, 24 în Timişoara, 28 la Craiova şi la Iasi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel