Tensiuni în coaliţie pe şefia SGG. Avantaj pentru PSD dacă PNL iese de la guvernare şi nu se fac anticipate. Chirieac vorbeşte şi despre posibilitatea unui USL 2

foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu
foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu

Rotativa guvernamentală s-a realizat fără prea mari sincope, însă la doar câteva zile distanţă au apărut şi primele tensiuni între cele două partide rămase la guvernare, PNL şi PSD. Totul a pornit de la refuzul lui Marcel Ciolacu de a semna numirea lui Mircea Abrudean ca Secretar General al Guvernului, astfel că acum apar zvonuri cu privire la o posibilă ieşire a PNL de la guvernare. 

Întrebat dacă acest lucru ar putea avea loc, analistul politic Bogdan Chirieac a spus, la Antena 3 CNN, că "nu cred că PNL ar putea să iasă de la guvernare, cel puţin nu înainte de alegerile europarlamentare din iunie 2024. Poate după rezultatul de la europarlamentare, PNL ar putea să iasă de la guvernare. 

Dar nu este exclus nici ca PNL şi PSD, în această toamnă, iarnă, să constituie un USL 2. Şi atunci ar candida pe liste comune la parlamentare, locale, europarlamentare, şi ar putea avea şi un candidat comun la preşedinţie. Fapt care ar garanta, cumva, şi viitoarea guvernare, după 2024".

Avantaj pentru PSD dacă PNL iese de la guvernare

"Dar deocamdată nu cred că se pune problema ca PNL să iasă de la guvernare. Dacă iese în toamnă, spre exemplu, atunci Marcel Ciolacu îşi depune imediat mandatul. Şi singura soluţie este aceea a alegerilor anticipate. Dacă preşedintele Iohannis încearcă iarăşi o însăilare între PNL, USR şi nu mai ştiu cine, atunci PSD va câştiga foarte mult la alegerile de anul viitor", a mai declarat Chirieac. 

Ciolacu dă asigurări că se vor găsi soluţii pentru şefia SGG

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, va găsi cea mai bună soluţie în ceea ce priveşte numirea noului secretar general al Guvernului, funcţie ce urmează să fie preluată de PNL, subliniind că în cadrul actualei coaliţii de guvernare nu există "o tensiune" pe acest subiect.

El a răspuns astfel, întrebat despre "tensiunile" din ultima perioadă dintre PSD şi PNL pe subiectul numirii noului secretar general al Guvernului, şi care a fost motivul pentru care ar fi refuzat numirea lui Mircea Abrudean în această funcţie.

"Sunt ferm convins că împreună cu domnul preşedinte al Senatului, Nicolae Ciucă, o să găsim soluţia cea mai bună. Din punctul meu de vedere, nu a fost niciun scandal. Eu azi de dimineaţă mi-am luat tensiunea, e normală. Din punctul meu de vedere, nu există nicio tensiune. Sunt lucruri normale, când se construieşte o echipă", a declarat Marcel Ciolacu, marţi, într-o conferinţă de presă la finalul vizitei de lucru pe care efectuat-o la Ministerul Transporturilor.

Întrebat dacă îşi doreşte un alt nume la SGG, el a răspuns: "Decizia îmi aparţine mie şi domnului preşedinte Nicolae Ciucă", a mai spus Ciolacu, citat de Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel