Tensiuni în familia democrată: Michelle Obama se retrage din campania lui Biden

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

În contextul campaniei prezidențiale desfășurate în SUA anul acesta, o absență notabilă de pe scena politică este cea a fostei prime doamne, Michelle Obama. 

Deși Barack Obama s-a implicat activ în susținerea campaniei lui Joe Biden, prezentând evenimente fastuoase de strângere de fonduri și apărând în materiale promoționale, Michelle a ales să se retragă, iar motivele sale par a fi legate de modul în care familia Biden a tratat-o pe fosta soție a lui Hunter Biden, Kathleen Buhle, potrivit The Telegraph.

Prietenia dintre Michelle Obama și Kathleen Buhle

Michelle Obama și Kathleen Buhle au devenit prietene apropiate în timpul administrației Obama. Conform memoriilor lui Hunter Biden din 2021, cele două femei obișnuiau să facă exerciții la sală împreună și să petreacă seri la Casa Albă savurând cocktailuri. În cartea sa din 2022, The Light We Carry, Michelle Obama a descris plimbările matinale pe care le făcea alături de prietena sa, Kathleen.

Conflictul dintre Biden și Buhle

Divorțul dintre Hunter și Kathleen Buhle a adus la suprafață detalii neplăcute despre viața personală a acestuia, inclusiv dependența de droguri și folosirea serviciilor prostituatelor. Familia Biden a fost acuzată că a învinovățit-o pe Buhle pentru dezvăluirea acestor detalii, în loc să se concentreze pe comportamentul problematic al lui Hunter. Mai mult, prietenii lui Buhle au fost frustrați că familia Biden părea mai preocupată de scurgerile de informații decât de acțiunile propriu-zise ale lui Hunter.

Aversiunea față de politica partizană

Pe lângă nemulțumirile legate de modul în care familia Biden a tratat-o pe Buhle, Michelle Obama a exprimat și o aversiune față de politica partizană. La un recent eveniment de strângere de fonduri în Hollywood, Barack Obama a declarat că soția sa le-a transmis fiicelor lor că ar fi „nebune” dacă ar intra în politică.

Relația complicată dintre Obama și Biden

Relația dintre familiile Obama și Biden s-a schimbat în 2015, în urma decesului lui Beau Biden și a descurajării lui Joe Biden de a candida la președinție de către Barack Obama. Aceste tensiuni au fost exacerbate de comportamentul lui Hunter, inclusiv de relația sa cu văduva fratelui său, Hallie Biden.

În 2020, Michelle Obama a fost ezitantă în a susține campania lui Biden, deși a ținut un discurs la Convenția Națională a partidului Democrat și a fost activă pe rețelele sociale. În prezent, se discută despre modalități prin care ea ar putea să se implice în campania lui Biden, însă Michelle Obama a spus în mod clar că nu este încântată de ideea de a face campanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel