Tentativa de asasinare a lui Trump pune pe pauză jocurile politice de înlocuire a lui Biden / Se retrag panouri electorale

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În ultimele două săptămâni, în Partidul Democrat a fost confuzie totală. Acum, totul pare pus pe pauză: numeroși democrați declară că tentativa de asasinare de la mitingul fostului președinte Donald Trump din Pennsylvania va pune capăt, cel puțin pentru moment, oricăror eforturi de a-l înlocui pe președintele Joe Biden.

„Cred că s-a terminat”, a spus un aliat al lui Biden. „Îți pierzi tot avântul”, mai declară acesta, potrivit NBC News.

Înainte ca focurile de armă să fie trase la eveniment — rănindu-l pe Trump, ucigând un participant și rănind un altul —, Biden se afla într-o campanie electorală de gestionare a efectelor crizei după dezbaterea prezidențială dezastruoasă din 27 iunie. În încercarea de a calma solicitările de a se retrage din cursa pentru nominalizarea democrată, Biden a ținut conferințe telefonice cu grupuri de democrați din Camera Reprezentanților sâmbătă, menite să liniștească preocupările. În schimb, mulți oficiali aleși au rămas neimpresionați.

„Aveau o zi foarte proastă din punct de vedere politic, iar apoi a avut loc acest eveniment supernova. Acum, totul este înghețat”, a spus un strateg democrat cu experiență în multiple campanii prezidențiale, potrivit aceleiași surse. „Dacă ești un susținător al ideii Cum îi spunem seniorului că e timpul să plece (How do we tell the old man it’s time to go)? — este foarte greu să ai acea conversație în public. Acest eveniment blochează orice încercare”, a mai spus acesta.

În loc să aștepte mai multe apeluri din partea Congresului care îi cereau să se retragă, Biden a apărut la televizor, adresându-se națiunii într-un discurs în direct în care a condamnat violența.

„Nu există loc în America pentru acest tip de violență; este bolnav, este bolnav”, a spus Biden. Și apoi, revenind la una dintre temele fundamentale de când a candidat pentru prima dată în 2019, a spus: „Este unul dintre motivele pentru care trebuie să unim această țară”.

Se retrag panouri electorale

În urma violenței de la mitingul lui Trump, campania lui Biden a fost, de asemenea, pusă pe pauză. În orele imediat următoare incidentului, campania lui Biden a suspendat „comunicațiile externe” și a încercat să retragă rapid reclamele televizate, a declarat un oficial al campaniei. Comitetul Național Democrat a suspendat de asemenea reclamele televizate și pe panouri electorale care îl atacau pe Trump.

Campania lui Biden a transmis și staff-ului să „se abțină de la a emite orice comentarii pe rețelele de socializare sau în public” și „să oprească orice comunicare proactivă de campanie pe toate platformele și în toate circumstanțele până când vom ști mai multe,” conform unui email obținut de NBC News.

Emailul menționa că poliția din Wilmington, Delaware, a sporit prezența de securitate în afara sediului campaniei „pentru viitorul apropiat” și că începând de duminică la ora 6 a.m., agenți de securitate privată vor fi staționați „pe fiecare etaj”.

Un alt aliat al lui Biden a spus că ar reflecta negativ asupra oricărui membru al Partidului Democrat care ar încerca să ceară unui președinte în funcție să se retragă în timp ce acesta gestionează o criză.

2. Foto: Ager... (trump-4_04363100.jpg)

Foto: Agerpres

"E timpul să-l punem pe Trump în vizor"

„Este probabil ca efortul de a-l înlătura pe Biden să se fi încheiat. Nu va renunța voluntar în acest moment”, a spus al doilea aliat. „Biden a demonstrat că va lupta”, a mai spus acesta.

Toate acestea au avut loc pe fondul unei tensiuni crescânde din partea oamenilor care îi cereau lui Biden să se retragă din cursa pentru nominalizare. Asta pe lângă numeroși donatori care "au închis robinetul" de finanțare după o dezbatere în care Biden uita, de multe ori, să termine propoziții.

Pe termen scurt, democrații încercau, de sâmbătă seara, să combată o altă problemă, deoarece republicanii încercau să îndrepte vina pentru violențele împotriva lui Trump către retorica pe care au promovat-o. În postări pe rețelele de socializare, unii republicani l-au criticat pe Biden pentru folosirea expresiei „să-l punem pe Trump în vizor” la un eveniment de campanie.

„Uite, mai avem aproximativ 40 de zile până la convenție, 120 de zile până la alegeri și nu putem pierde mai mult timp fiind distrași. Am o singură sarcină și aceea este să-l înving pe Donald Trump... Sunt absolut sigur că sunt cea mai bună persoană care poate face asta”, a spus Biden luni într-un apel privat cu donatori. „Așa că am terminat să discutăm despre dezbatere. E timpul să-l punem pe Trump în vizor. A scăpat nefăcând nimic în ultimele 10 zile, în afară de a se plimba cu căruciorul său de golf, lăudându-se cu scoruri pe care nu le-a obținut”, mai spunea Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel