E.S. Adrian Zuckermann, fost ambasador al SUA la Bucureşti, a oferit un interviu pentru DC News după ce fostul preşedinte american Donald Trump a fost rănit ca urmare a unui atac armat la un miting electoral din Pennsylvania.
E.S. Adrian Zuckermann a explicat pentru DC News cum este privit incidentul în SUA.
"Eu sunt acum în Jersey, la vreo 10 minute de clubul preşedintelui Trump, unde era programat să meargă azi. Nu vreau să discut unde s-a dus, pentru că sunt în continuare riscuri de securitate pentru el, până nu se află cine a fost parte din acest atentat la adresa lui. Trebuie să spun că oamenii din SUA sunt şocaţi. Mai ales republicanii şi alţi prietenii ai preşedintelui Trump. Toţi mulţumim lui Dumnezeu că nu a fost rănit grav sau ucis. A fost împuşcat în urechea dreaptă, glonţul a trecut prin ureche. O diferenţă de unul sau doi milimetri ar fi putut însemna o rană mortală. Aşa că toată lumea mulţumeşte lui Dumnezeu că a fost o rană destul de mică şi că preşedintele, din ce înţeleg eu de la alţii şi de la ştiri, se simte foarte bine.
Trebuie acum să spun că gândurile noastre sunt şi cu cei care au fost răniţi, şi cu familia omului care a fost ucis în acest atentat de asasinare a preşedintelui Trump. Un om care era undeva în spatele lui a fost ucis de un glonte. Au fost vreo 6-8 gloanţe trase, pentru a-l ucide pe Donald Trump. Din păcate, au fost 2-3 răniţi, iar o persoană şi-a pierdut viaţa. E ceva foarte tragic. Dumnezeu să îi ajute familia celui care a murit, dar şi pe ale celor răniţi", a declarat Adrian Zuckermann pentru DC News.
FBI-ul l-a identificat pe rezidentul din Pennsylvania, în vârstă de 20 de ani, care a fost ucis după ce a încercat să-l asasineze pe Donald Trump, ca fiind Thomas Matthew Crooks.
Crooks era rezident în Bethel Park, un sat situat la aproximativ 55 de mile sud de locul împușcăturii din Butler, Pennsylvania.
El era înregistrat ca votant republican, conform Reuters. Însă, înregistrările arată că singura sa donație politică cunoscută, de 15 dolari în 2021, a fost către Act Blue, un grup care sprijină candidații democrați.
"Eu nu am auzit foarte multe despre cine e sau de ce a făcut acest lucru. Am înţeles că e vorba de un tânăr de 20 de ani, dar vor fi multe dezvăluiri peste zi şi în următoarele zile. Convenţia Republicană începe luni seară, marţi dimineaţă, în Milwaukee. Securitatea o să fie foarte mare, după cum vă puteţi imagina, preşedintele Trump va fi acolo.
Dar sunt multe întrebări puse acum. Clădirea de unde au fost trase focurile spre preşedinte era destul de apropiată de locul de unde vorbea preşedintele. Din ce înţeleg eu, clădirea era la o distanţă de vreo 150 de metri. Şi e destul de apropiat! S-a spus la ştiri că nu era în zona de securitate proximă, deci vor fi multe întrebări din acest punct de vedere, se va încerca să se afle de ce securitatea nu s-a extins până la această clădire, de ce nu au fost puşi acolo oameni de la Secret Service", a mai punctat Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA la Bucureşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu