EXCLUSIV  Tenul cu imperfecțiuni, cauze și tratament. Ioana Marinescu: Cea mai delicată problemă a acneei este starea psihică

Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a venit la Interviurile pentru a vorbi despre coșuri și imperfecțiuni acneice.

”Acneea sau imperfecțiunile care apar pe ten sunt o problemă perpetuă și în general apar în adolescență, dar există și în perioade adulte. Problema este că în general, vindecarea sau remedierea acestei situații este extrem de greoaie. Cea mai delicată problemă a coșurilor este starea psihică a celui care are această situație pentru că, pe lângă faptul că tenul nu arată bine deloc și că apar dureri la nivelul feței, aduce și o stare de disconfort psihic incredibilă și de frustrare intensă. Este foarte important să învățăm tinerii, din adolescență timpurie, să se îngrijească și să mergem la un medic dermatolog pentru a avea o întâmpinare a tânărului în formarea lui. Cu siguranță medicul dermatolog va ști ce să recomande și cum să consilieze tânărul cu afecțiunea aceasta. Este foarte important să ținem cont că primul factor important este acela de igienă a tenului. Tenul trebuie foarte bine curățat, nu trebuie lezionat prin extracția comendoanelor. Așa cum ne spălăm pe dinți de două ori pe zi, curățarea sau demachierea trebuie făcută fie că ne machiem, fie că nu ne machiem și pur și simplu înlăturăm tot ceea ce înseamnă impurități de pe ten”, a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO.

Produsele pe care le folosim 

”Dacă avem aceste probleme cu acneea, important este să nu folosim multe produse. Important este să-i lăsăm tenului ingredientele de care are nevoie pentru a se retrage toate imperfecțiunile, este extrem de important să nu încărcăm, pentru că tenul înțelege stimulii pe care îi dăm: dacă noi îi dăm active pentru acnee el înțelege și reacționează ca atare. Ideea e că nu trebuie să-i dăm foarte mulți stimuli pentru a nu pierde semnalul pe care vrem să îl transmitem. Este esențial să curățăm tenul cu ape micelare citrice, dar nu tari. Important este să nu folosim săpunuri agresive, curățarea să fie făcută exact situației pe care o avem la momentul respectiv”, sfătuiește Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO.

Acneea în cazul adulților

”În general, acneea adultului are cauze hormonale și aici este cel mai important să se meargă la un medic ginecolog care să creeze un profil hormonal și să se vadă exact dacă este o problemă de acolo. Sunt bacterii care pot să populeze tenul și care pot să stimuleze apariția acneei iar pentru asta trebuie clar curățat cu active dedicate igienizării și sterilizării tegumentului”, a declarat Ioana Marinescu.

Youtube video image

Citește și:

Produsul ce trebuie aplicat 365 de zile pe an, chiar și atunci când e frig. Tenul tău îți va mulțumi peste ani

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a vorbit, într-o emisiune pentru DCNews și Spectacola, despre ingredientele esențiale în lupta cu petele inestetice.

„Sunt câteva ingrediente esențiale pe care recomand să le folosim în cazul în care dorim să estompăm petele pigmentare sau să le facem să nu apară. A preveni este mult mai important decât a remedia ulterior. Cu siguranță, e mai ușor. Protecția solară este foarte importantă, trebuie aplicată 365 de zile pe an, chiar dacă este frig! Dacă tenul este predispus, ne putem hiperpigmenta și iarna. Se poate întâmpla și de la lumina de neon. 

Câteva ingrediente care ar trebui să fie în rutina noastră: produsele pe bază de vitamina C, care ajută la luminozitatea tenului. Vitamina C este un antioxidant extrem de intens și interesant. Antioxidanții sunt prima armă cu care luptăm împotriva fotopigmentării. Acidul feluric, un alt antioxidant excepțional, care, într-o concentrație de 2 la sută, poate să lumineze tenul și să elimine hiperpigmentarea. Acesta nu ar trebui să lipsească, dacă dorim elasticitatea tenului, luminozitatea”, a spus Ioana Marinescu.

„Un alt ingredient demn de menționat este acidul azelaic, cunoscut ca fiind senzațional pentru depigmentare. Noi avem o formulă de acid azelaic combinat cu arbutin, un ingredient care ajută la luminozitate și depigmentare în proporții foarte mari”, a explicat Ioana Marinescu.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel