Teodosie generează o nouă controversă: De câte ori au voie soții să aibă relații intime

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a dat din nou sfaturi controversate.

Teodosie a vorbit la radioul Arhiepiscopiei, acolo unde este invitat săptămânal. Un alt preot moderator îi citește întrebările primite de la credincioși, iar Teodosie le răspunde. Una dintre primele întrebări a fost dacă fumătorii sunt luați în considerare de Dumnezeu atunci când se roagă. Teodosie spune că nu, pentru că fumatul este un păcat foarte grav.

"Se ia în considerare rugăciunea dacă fumăm?" a fost întrebat Arhiepiscopul Tomisului. 

"Nu prea se ia. Sfinții Părinți sunt categorici: fumatul este păcat împotriva firii. Acestea sunt cele mai mari păcate, cele împotriva firii. De aceea, lăsați-vă de fumat!" a spus IPS Teodosie.

Teodosie a vorbit și despre un alt subiect controversat printre credincioși: frecvența întreținerii relațiilor intime. Arhiepiscopul Tomisului spune că este păcat dacă soții fac un scop din plăcere și ar trebui să se limiteze la maximum două contacte intime pe săptămână, dar că trebuie să țină de asemenea cont de zilele de post și de sărbători. De asemenea, Teodosie a spus că ideal ar fi abstinența, iar relațiile să aibă loc doar în scopul procreării. 

"Să nu facă soții din plăcere un scop al vieții. De aceea și canoanele nu îngăduie o întâlnire intimă între soți în fiecare zi, ci de două ori pe săptămână, dacă nu sunt sărbători, iar dacă este post, deloc. Avem șapte săptămâni înainte de Paști, șase săptămâni înainte de Crăciun, două săptămâni în postul acesta: avem postul Sfinților Apostoli, avem sărbători și atunci oamenii trebuie să se abțină și chiar să uite de aceste momente pentru că sunt concentrați pe rugăciune, pe comuniunea cu Dumnezeu. Chiar au fost familii care trăiau în abstinență și doar pentru a se naște copii se întâlneau foarte rar," a mai spus Teodosie. 

Teodosie, în conflict și cu fostul purtător de cuvânt al BOR

IPS Teodosie a avut numeroase ieșiri controversate în ultimul an. Cele mai multe au avut loc la același radio al Arhiepiscopiei, acolo unde a dat de multe ori sfaturi cel puțin inedite. Acesta este și motivul pentru care a intrat într-un conflict deschis cu purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. Acesta din urmă a renunțat într-un final la această funcție după ce a și fost sancționat de Patriarhie. 

Vasile Bănescu a criticat în mod constant derapajele arhiepiscopului Tomisului, referindu-se la poziția sa anti-vaccin și la opiniile controversate, cum ar fi ideea că femeile ar trebui să suporte abuzurile soților și să nu divorțeze.

IPS Teodosie a răspuns de fiecare dată cu acuzații la adresa lui Bănescu, afirmând că acesta nu își publică CV-ul, nu are o viață de familie conformă cu normele creștine, vorbește fără aprobarea Patriarhului și chiar că ar fi modificat un text din Biblie. De asemenea, Teodosie i-a cerut în mod repetat demisia lui Bănescu.

Tensiunile dintre cei doi au escaladat când Teodosie a fost pus sub acuzare de către DNA.

La începutul anului, arhiepiscopul Tomisului, prin intermediul avocatului său, a anunțat că îl va da în judecată pe Bănescu, acuzându-l de încălcarea gravă a legii penale, prin nerespectarea principiului prezumției de nevinovăție, ca urmare a declarațiilor făcute după ce Teodosie a fost inculpat de DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel