Teodosie Marinov este noul guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
Teodosie Marinov este noul guvernator al ARBDD, potrivit Tulcea Noastră.
Azi, în Monitorul Oficial al României s-a publicat Hotărârea de Guvern prin care Teodosie Marinov a fost numit guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
HG 109 – „Decizie pentru revocarea doamnei Atena Adriana Groza din funcţia de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.”
HG 110- „Decizie pentru numirea în funcţie a domnului Teodosie Gabriel Marinov, în funcţia de Guvernatoe, cu rang de subsecretar de stat, al ARBDD”
Teodosie Marinov are 51 de ani şi este licenţiat al Facultăţii de Sociologie – Psihologie Bucureşti, cu un master în Sociologia Familiei. Până azi a ocupat funcţia de Director General la Direcţia Judeţeană de Asistenţă Sociala -Tulcea, iar în perioada 2019 – 2020 a fost subprefect al judeţului Tulcea.
Pescarii din judeţele Tulcea şi Constanţa vor să vină la Ministerul Mediului, nemulțumiți de guvernatorul Deltei, Atena Groza, promovată de USR la conducerea Rezervației Biosferei. ARBDD nu ţine cont de faptul că oficialii de la Bruxelles spun că micul pescar costier trebuie protejat, că nu trebuie să ne pierdem tradiţiile. Noi nu suntem proprietari de vapoare mari, iar acest pescuit tradiţional nu distruge biodiversitatea, spun pescarii, după ce a apărut ordinul provind prohibiția în 2022.
Reprezentanţii pescarilor s-au întâlnit, la finele anului, cu oficiali ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) şi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la prohibiție.
'Au modificat între timp propunerea de proiect, în sensul că au eliminat anumite articole care nu se corelau între ele şi pe care ei le-au propus, ceea ce arată încă o dată lipsa de profesionalism din partea celor de la ARBDD. Iar dacă, de exemplu, ei au spus iniţial că activitatea de pescuit la Marea Neagră la scrumbie să se facă doar în perioada 15 decembrie şi 1 martie, au zis că ne mai lasă până pe 15 aprilie. Practic, negociem (studiile ştiinţifice, n.red.)', a declarat, pentru Agerpres, preşedintele asociaţiei Goloviţa, Cătălin Balaban (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu