Alexandru Ganci a vorbit, la Antena 3, în emisiunea ”Conspirații”, despre alimentele care ne afectează inteligența.
Întrebat despre factorii care intervin în formarea unei populații cu nivel scăzut de inteligență, Alexandru Ganci a răspuns, în emisiunea ”Conspirații” de la Antena 3: ”Factorii de mediu. Mâncarea cu adevărat ne face proști. În trecut, se spunea că pâinea prostește. Cine spunea acest lucru nu era deloc prost. Pâine conține mulți carbohidrați, cu adevărat prostește! Există medicamente care pot să ducă la limitarea capacităților intelectuale.”
Cât despre renunțarea la zahăr, Alexandru Ganci mai spune, în baza informațiilor de la un biochimist și-n baza studiilor: ”Da, carbohidrații nu sunt cel mai bun lucru pentru sănătate. Excesul de zahăr și carbohidrați nu duce decât la mari probleme ale organismului. O dietă keto, bazată pe corpi cetonici, nu pe ardere de glucide, este mult mai sănătoasă pentru om, care, ne place sau nu, s-a dezvoltat mâncând proteine și grăsimi, nu carbohidrați.”
Aproape 20% din energia zilnică este folosită de creier. Cercetătorii caută soluții pentru ca hrana consumată zilnic de oameni să producă un optim de activitate cerebrală. Din anii `20, neurologii foloseau dietele bazate pe proteime și grăsime pentru tratamentul epilepsiei, iar studiile au arătat că, prin eliminarea carbohidraților, încept să dispară inflamațiile cerebrale, iar o serie de procese neurologice se îmbunătățesc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu