Organizarea nunții tale poate să însemne multe bătăi de cap dacă nu iei în considerare mai multe aspecte esențiale.
Iată câteva sfaturi la care să fii atent pentru a preveni situații neprevăzute:
Sună invitații de mai multe ori în zilele premergătoare nunții, chiar și cu 2 zile înainte de eveniment, pentru a fi cât mai sigur dacă vor fi prezenți sau nu. De ce să insiști? Te poți trezi cu unele persoane care se pot răzgândi pe ultima sută de metri și să „uite” să te anunțe de modificare, deși, cu câteva zile înainte ți-au confirmat că vor veni la nuntă. Mai mult, se poate întâmpla ca unele persoane să îți confirme în ultima zi, deși inițial au spus că nu vin sau nu ți-au dat niciun răspuns. Aceste situații sunt extrem de complicate pentru că tu trebuie să trimiți cu câteva zile înainte la restaurant numărul exact de persoane care vin la nuntă. Și... să nu uităm că este criză economică.
Rezervați-vă restaurantul, formația/ansamblul folcloric, soliștii de muzică ușoară sau populară, dacă este cazul, serviciile foto-video, din timp, cu cel puțin 6 luni înainte de nuntă. De la prima întâlnire stabiliți exact prețul și un contract aferent, astfel încât pe parcurs să nu existe modificări. De ce? Unii dintre ei vor invoca motive mai mult sau mai puțin justificate pentru a vă ”umfla” factura. Este foarte important să ceri documente/chitanțe la toți banii achitați. De exemplu, unii dintre ei este posibil să îi lovească amnezia pe parcurs și să uite avansurile plătite.
La restaurant trebuie să întrebi clar despre meniu, cât costă, ce include, cum arată, ce se întamplă dacă vin mai mulți sau mai puțini invitați, dacă vă oferă câteva meniuri în plus/extra. Extrem de important este să întrebați, de la prima întâlnire, dacă vor există costuri pentru ceea ce se consumă în plus față de ce este inclus în meniu și nu numai.
Trebuie să luați în calcul și cele mai mici detalii de la o nuntă, chiar și dacă se plătesc șervețelele de pe mese, paharele pe care le sparg mirii sau situații neprevăzute, adică cine plătește dacă un invitat ar putea să se îmbete și să păteze o față de masă sau tapițeria unui scaun.
De asemenea, trebuie să fii atent și la cei care îți oferă servicii de aranjamente florale, meniuri pe mese, lista cu invitați, buchetul miresei, al nașelor etc., să respecte prețurile la care v-ați pus de acord.
Se poate întâmpla ca să îți crească prețul și de 3 ori. De exemplu, coala A3 care se pune la intrarea în sală cu ordinea alfabetică a invitaților și numărul de masă aferent te poate costa 50 de lei, deși la un xerox de la mall, o foaie asemănătoare nu e mai mult de 20 de lei! Un alt exemplu elocvent este faptul că un meniu de pus pe mese costă 2 lei pe site-ul unei firme specializate în acest sens, dar ei să îți ceară 5 lei în zilele premergătoare nunții, invocând tot felul de motive.
Dacă dorești să închiriezi mașina mirilor, respectiv o mașină de lux/de epocă/limuzină sau, pur și simplu, un automobil decent, de culoare albă, ai mare grijă la acest fapt! Prețurile extrem de piperate de la acest capitol te pot face să apelezi la un prieten sau o cunoștiință să te ajute pentru câteva ore!
Mare atenție cine este persoana respectivă! Trebuie și tu să o cunoști! Nu mergeți pe varianta prietenul pe care nu-l cunoști al unui prieten de-al tău! Chiar dacă ai mare încredere în prietenul tău, s-ar putea ca să iei țeapă și tu și prietenul tău. Poți să pățești următoarea situație: Prietenul prietenului tău poate să îți spună cu 5 zile înainte că va veni sigur să te ajute cu mașina lui, iar cu o seară înainte de nuntă să nu îți mai răspundă deloc la telefon!
Acestea sunt doar câteva sfaturi la ce trebuie să fiți atenți pentru a avea o nuntă normală, cu cât mai puține situații neprevăzute!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News