Terase fără autorizație pe malul Lacului Herăstrău: Armand acuză ”tupeul patronilor”. Plângeri la Parchet

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dezvăluit sâmbătă că mai multe terase au fost ridicate fără autorizație pe malul Lacului Herăstrău.

Unele erau plasate chiar pe domeniul public, iar Poliția Locală a dat un ultimatum de 72 de ore patronilor pentru a demola aceste construcții ilegale, în caz contrar acestea urmând a fi demolate prin dispoziția primarului. Totodată, Armand a declarat că s-au depus plângeri la Parchet.

"Patronii teraselor Kayo, It Cucina, Nuba, HiroBay, Taverna Racilor, Stadio și Il Locale au ridicat construcții fără autorizație pe malul lacului Herăstrău. La solicitarea noastră, Poliția Locală a Municipiului București, singura instituție care are competența să facă astfel de verificări în zonele protejate (Parcul Herăstrău este monument istoric), a verificat aceste terase și a confirmat tot ce am spus public", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 a subliniat că administrațiile anterioare ale PSD și PNL au favorizat afaceriștii de partid, permitând ridicarea neautorizată a construcțiilor și ignorând neregulile.

"Tupeul unor patroni a fost atât de mare încât în goana după profit unii dintre ei au ridicat construcții direct pe domeniul public, pe spațiul verde, și pe pontoanele care sunt în proprietatea Municipiului București. Ilegalități peste ilegalități. În toate aceste cazuri, Poliția Locală a Capitalei a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 și s-au deschis dosare penale pentru executarea de lucrări fără autorizație de construire într-o zonă protejată (pentru încălcarea flagrantă a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții)", a adăugat Armand pe rețeaua de socializare.

Primarul Sectorului 1 a precizat că polițiștii locali au acordat termen de 72 de ore pentru demontarea construcțiilor ilegale, iar în cazul neconformării, acestea vor fi desființate administrativ, conform dispozițiilor Primarului General.

Inquam Photos / Ilona Andrei

Declarația completă a lui Armand

„Patronii teraselor Kayo, It Cucina, Nuba, HiroBay, Taverna Racilor, Stadio și Il Locale au ridicat construcții fără autorizație pe malul lacului Herăstrău. La solicitarea noastră, Poliția Locală a Municipiului București, singura instituție care are competența să facă astfel de verificări în zonele protejate (Parcul Herăstrău este monument istoric), a verificat aceste terase și a confirmat tot ce am spus public. Nu doar că fostele administrații PSD-PNL le-au dat afaceriștilor de partid lacul Herăstrău, i-au și protejat de controale și au închis ochii la toate neregulile.

Tupeul unor patroni a fost atât de mare încât în goana după profit unii dintre ei au ridicat construcții direct pe domeniul public, pe spațiul verde, și pe pontoanele care sunt în proprietatea Municipiului București. Ilegalități peste ilegalități. În toate aceste cazuri, Poliția Locală a Capitalei a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 și s-au deschis dosare penale pentru executarea de lucrări fără autorizație de construire într-o zonă protejată (pentru încălcarea flagrantă a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii).

În plus, polițiștii locali le-au dat termen de 72 de ore pentru desființarea lucrărilor ilegale construite pe domeniul public al Capitalei, urmând ca în caz de neconformare, aceste construcții să fie desființate pe cale administrativă, în baza Dispozițiilor Primarului General”, a precizat primarul Sectorului 1, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel