Teroriștii au pus Europa în genunchi. Pentru creștini este greu de înțeles ce se întâmplă cu acești oameni care ucid fără milă, pe oricine și oriunde, pentru a instaura teama.
Teroriștii au ajuns și într-o biserică din Franța. Atacul s-a petrecut în timpul slujbei de dimineaţă într-o biserică monument istoric, situată într-un cartier liniştit din St-Etienne-du-Rouvray. O călugăriţă martoră la atac a povestit că un bărbat l-a forţat pe preot să îngenucheze în timp ce înregistra cum îl omoară, vorbind în arabă cu complicele său. Ea a spus că a fugit în momentul în care cei doi se pregăteau să-l omoare.
Pentru a înțelege mai bine fenomenul dramatic care a acaparat Europa, am stat de vorbă cu Pr. Prof. Dr. Paul Iulius Negoiță.
[citeste si]
"Europa trece prin momente dificile. Europa are fundament creștin, iar valorile împărtășite de creștinism a schimbat radical modul de gândire, de acțiune și a umanizat legislația. Acțiunile iraționale ale unor scelarați, așa cum au fost cele din Franța, inclusiv crima căreia i-a căzut victimă Părintele Jaques Hamel, sunt încercări de întoarcere la barbarie. Poate că au sau poate sunt doar asumate de anumite organizații anumite acțiuni. Ele sunt, însă, un atentat la valorile europene, la valorile creștine. În același timp, asumarea lor de anumite organizații are scop politic. Scopul nu este acela de a invada Europa așa cum s-a întâmplat în secolele anterioare, ci de a pune în dilemă cetățenul european, care oricum se confruntă cu o multitudine de probleme sociale, dacă politicile statului în care locuiește sunt corecte, dacă democrația, formă de conducere cu rădăcini istorice adânci în spațiul european, poate da siguranță cetățeanului", a spus Pr. Prof. Dr. Paul Iulius Negoiță în exclusivitate pentru DC News.
"În acest context, apariția unor forme de dictatură sau de reducere a libertăților individuale vă apărea tot mai des ca o soluție salvatoare. Se sapă, așadar la fundmentul unor tradiții politice și valori religioase. Derapajele cumplite ale unor oameni cu grave probleme psihice și propagarea cu rapiditate în întreaga lume a atrocităților lor ne îngrozesc. Dacă aceste acte de cruzime vor continua impactul asupra vieții europenilor va fi major, însă Europa nu va redeveni niciodată barbară. Creștinismul, prin valorile sale, va fi un factor de echilibru și stabilitate. Pe termen scurt, este clar că mijloacele de întărire a securității cetățeanului trebuie să fie întărite, fără a afecta însă libertatea individuală a celor care trăiesc și muncesc în pace și liniște. Aceste măsuri vor atenua fenomenul dar nu-l vor face să dispară. Pe termen lung, însă, trebuie să acceptăm rolul fundamental al educației creștine și efectele sale benefice asupra omenilor, în acest spațiu construit, în care cuvintele Apostolului Pavel răsunau spunând: nu mai este nici iudeu, nici elin, nici rob, nici slobod....", ne-a mai spus preotul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News