Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic pune în pericol viața românilor.
Marius Marinescu, președintele de onoare al FPAM, atrage atenția asupra unui articol din această lege extrem de controversată. Un paragraf în articolul 34 spune că vânătorii pot împușca, la cererea comunității locale sau la cererea administratorului de suprafețe, câini și alte animale din gări, aeroporturi și alte locuri. Este evident că dacă împuști în gară sau în aeroport poți nimeri oameni care trec pe acolo întâmplător.
Contactat de DC News, Marius Marinescu ridică un important semn de întrebare: "În Gara de Nord se pare că vom vedea indivizi camuflați împușcând în stânga și în dreapta pe teroriștii 'ham ham' și 'miau miau'. Dar dacă din greșeală vor împușca și oameni?".
"Nu este vorba de indivizi scăpați de la balamuc, ci de vânători care au acest drept conform Legii vânătorii (Articolul 34). În țările civilizate, capturarea se face prin tranchilizare sau prin folosirea cuștilor capcană. Niciodată în locurile aglomerate nu se folosesc arme de foc deoarece se pun în pericol viețile oamenilor. Numai în cazurile actelor de terorism se face uz de armă în locuri aglomerate. Doar niște minți bolnave văd teroriști în câini și pisici. Așteptăm ca instituțiile care se ocupă de siguranța cetățenilor să constate această aberație a Legii și să intervină", ne-a mai spus Marius Marinescu.
[citeste si]
Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic:
Art. 34.
(1) În interesul protejării faunei şi florei sălbatice, al conservării habitatelor naturale, pentru prevenirea producerii unor daune importante, în interesul sănătăţii şi securităţii publice sau pentru alte raţiuni de interes public major, pe suprafeţele din perimetrul intravilan, aeroporturi, gări, unităţi militare, recoltarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică, a pisicilor şi a câinilor hoinari se realizează în condiţiile prezentei legi şi ale cotelor de recoltă aprobate de gestionarul fondului cinegetic limitrof pe baza unui contract de prestări servicii, cu respectarea prevederilor legale în domeniul achiziţiilor publice, la solicitarea consiliului local sau a administraţiei suprafeţei împrejmuite, după caz, şi cu acordul prealabil al proprietarului de teren.
(2) Exemplarele de vânat dobândite în condiţiile alin. (1) aparţin gestionarului."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu