Teroriştii au încercat să "invadeze" reţeaua de socializare Facebook

jihad
jihad

Conform The Sun, teroriștii  au încercat să "invadeze" reţeaua de socializare Facebook şi planifică un "jihad cibernetic" devastator împotriva Marii Britanii şi a Occidentului, avertizează experţii.

Aceste avertizări intervin în timp ce ministrul britanic de Interne Theresa May a dezvăluit noua strategie antiterorism a Guvernului de la Londra. Oficiali din cadrul serviciilor de securitate susţin că terorismul cibernetic va deveni o ameninţare tot mai mare.

Documentul de 123 de pagini dezvăluie că o unitate - Brigăzile Tariq bin Ziyad pentru Jihadul Electronic - a atacat mai multe computere anul trecut. "De la moartea lui Osama ben Laden, Al-Qaida a cerut nu numai comiterea unor acte individuale de terorism, ci şi demararea unui jihad cibernetic", arată documentul.

"Teroriştii folosesc tot mai mult tehnologia online, inclusiv Google Earth şi Street View, pentru planificarea atacurilor", a declarat ministrul britanic.

Experţii apreciază că sunt mii de site-uri care au legătură cu terorismul, iar "câteva zeci au o mare influenţă şi sunt frecventate de terorişti", precizează documentul.

"Folosirea reţelelor sociale şi a site-urilor de partajare a înregistrărilor video este ceva obişnuit. Au fost numeroase încercări ale teroriştilor şi grupărilor extremiste de a «invada» Facebook", continuă documentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel