Teroristul care umbla liber pe străzile Londrei după ce a evadat a fost prins de poliție

Foto: Agerpres. Anunțul din imagine este un pamflet
Foto: Agerpres. Anunțul din imagine este un pamflet

Daniel Abed Khalife, în vârstă de 21 de ani, a fost prins de polițiștii londonezi.

Un tânăr de 21 de ani, acuzat de terorism, a fost prins de poliție în Chiswick, vestul Londrei, după ce a evadat din închisoarea HMP Wandsworth în care era deținut. Daniel Abed Khalife a dispărut miercuri dimineața, îmbrăcat în uniforma de bucătar a închisorii, conform The Guardian. Poliția Metropolitană a anunțat că l-a arestat sâmbătă, în jurul orei 11.

Locuitorii din zonă au auzit elicoptere deasupra lor toată dimineața. Ofițerii au spus că și-a schimbat hainele din uniforma de bucătar, alcătuită dintr-un tricou alb și pantaloni roșii și albi, într-o ținută cu șapcă neagră, tricou negru și pantaloni de culoare închisă. Aceștia mai credeau că avea la el o geantă sau o valiză mică.

Căutare amplă a polițiștilor

Publicul a raportat că l-a văzut în zonă, pe malul opus al Tamisei față de HMP Wandsworth. Evadarea lui a declanșat o vânătoare mare a polițiștilor, implicând 150 de ofițeri antiteroriști, cu porturile și aeroporturile plasate sub alertă și unii pasageri confruntându-se cu întârzieri ca urmare a verificărilor suplimentare. Ofițerii au încercat, de asemenea, să stabilească urgent dacă a avut ajutor pentru a fugi din HMP Wandsworth.

Închisoarea a fost pusă sub blocare după ce Khalife a fugit. Evadarea a avut un efect secundar de perturbare a audierilor în instanță pentru alți inculpați aflați în arest preventiv la locul din sudul Londrei.

Cum a evadat

Khalife era ținut la închisoarea de categoria B în așteptarea procesului pentru presupusa plantare a unei bombe false și colectarea de informații care ar putea fi utile teroriștilor sau dușmanilor Marii Britanii. El a negat cele trei acuzații care i se aduc.

Furgoneta Bidfood, de care se crede că s-a legat pentru a evada, a părăsit HMP Wandsworth la ora 7.32 miercuri. Khalife a fost declarat dispărut la ora 7.50, poliția a fost informată la ora 8.15 și furgoneta a fost oprită la ora 8.37 pe Upper Richmond Road. Până joi, poliția primise peste 50 de apeluri de la public, dar fără confirmarea vederii lui.

Ofițerii au închis apoi parcul Richmond de 2.500 de hectare din sud-vestul Londrei vineri pentru a-l căuta pe fostul soldat, dar nu l-au găsit. El a crescut în zonă și se crede că o cunoaște bine. Apoi au raportat că Khalife fusese văzut plecând de la o camionetă de livrare alimente la o intersecție la un kilometru distanță de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel