Tesla a anunțat când va redeschide fabrica de mașini de la Berlin, după incendiul din 5 martie: 12 500 de angajați au avut de suferit 

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

12 500 de angajați ai fabricii Tesla din Germania au rămas acasă săptămâna trecută pentru că producția a fost întreruptă din cauza unui sabotaj: un stâlp de electricitate a fost incendiat, iar fabrica a rămas fără curent electric, relateaza Reuters. 

Fabrica germană Tesla TSLA.O de lângă Berlin va relua operațiunile săptămâna viitoare, a declarat un reprezentant al companiei. 

Fabrica de vehicule electrice (EV) Tesla a fost închisă din data 5 martie după un incendiu la un stâlp de alimentare din apropiere, pe care poliția îl investighează ca pe un act de sabotaj. 

Poliția germană crede că scrisoarea unei organizații de extremă stângă numită Volcano Group în care revendica responsabilitatea pentru incendiu este autentică.

„Vom reporni fabrica săptămâna viitoare”, a declarat Michaela Schmitz la o adunare de câteva sute de muncitori la locul de producție de vehicule electrice (EV), cunoscut sub numele de Gigafactory.

Unii muncitori țineau un banner pe care scria „Nu vom fi închisi!”

"Pe lângă multe capitole de realizări remarcabile, acest atac va fi considerat un capitol întunecat al istoriei noastre. Dar nici asta nu ne va opri", a mai spus Schmitz.

Fabrica Tesla din Berlin produce 6000 de autoturisme pe săptămână

Atacul i-a lăsat pe cei 12.500 de angajați ai site-ului câteva zile fără loc de muncă. Mai mult, producătorul de vehicule electrice din SUA nu a mai putut ajunge la targetul de aproximativ 6.000 de vehicule produse pe săptămână, rezultând pierderi care se estimează că vor fi de cel puțin câteva sute de milioane de euro.

Fabrica Tesla din Gruenheide a fost de ani de zile subiectul criticilor unor localnici și activiști, care sunt îngrijorați de impactul ei asupra mediului.

Schmitz a spus că angajații Tesla vor primi informații despre redeschiderea producției în curând, dar nu a oferit detalii suplimentare cu privire la momentul exact al acesteia.

„Colegii au fost condamnați să stea acasă, în loc să contribuie împreună cu succes la tranziția energetică”, a adăugat Schmitz.

Tesla a spus anterior că fabrica ar putea rămâne fără electricitate până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Parchetul federal al Germaniei a declarat vineri că a preluat ancheta asupra atacului, cercetând acuzațiile de terorism și sabotaj contra ordinii constituționale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel