Mașinile Tesla nu vor mai permite rularea jocurilor video în timp ce vehiculele ruleză pe șosea.
Autoritățile și organele de reglementare americane au reușit să convingă Tesla, după nenumărate presiuni, să nu mai permită șoferilor să se joace jocuri video pe ecranul central al mașinilor în timp ce vehiculele sunt în mișcare, transmite The Guardian.
Administrația Națională pentru Siguranța în Trafic și pe Autostrăzi (NHTSA) a informat că Tesla va actualiza software-ul mașinilor sale, schimbând funcțiunile aplicației „Passenger Play”, astfel încât nimeni nu mai va mai putea să se joace în timp ce autoturismele rulează.
Un comunicat al NHTSA explică faptul că instituția discută despre ecranele mașinilor cu toți producătorii de autoturisme. „Legea Siguranței Auto interzice companiilor auto să vândă mașini care pun în pericol ocupanții, incluzând cele care au tehnologii ce pot distrage șoferii în timp ce conduc”, se arată în comunicatul citat.
Instituția anunțase de miercuri că va investiga oficial ecranele din mașinile produse de Tesla. Ancheta acoperă în jur de 580.000 de vehicule electrice ale companiei, din anii 2017-2022. Printre ele se numără Model S, X, Y și 3.
Jaala, un sat acoperit de zăpadă din regiunea Kymenlaakso din sudul Finlandei, cu doar câteva mii de oameni, a fost martor la un incident bizar zilele trecute, atunci când când proprietarul unei mașini Tesla Model S din 2013 și-a pregătit mașina pentru a o arunca în aer, scrie ndtv.com. Acesta a folosit 30 de kilograme de dinamită. Echipa unui canal YouTube - Pommijatkat - a filmat întregul episod, care a avut loc duminică. Toumas Katainen, proprietarul mașinii, a decis să își arunce în aer mașina Tesla după ce costurile de reparație la service s-au dovedit a fi foarte mari. Autoturismul ar fi avut probleme la baterie, iar costurile de reparație s-ar fi ridicat la 20.000 de dolari.
Conform clipului postat pe Youtube, Katainen a cumpărat mașina Tesla la mâna a doua și a mers 1.500 km cu ea fără probleme. Apoi, a început să observe tot mai des erori în sistemul de bord și a trimis mașina la service. În urma diagnosticului, service-ul a descoperit probleme cu bateria mașinii, iar costurile de reparație se ridică la 20.000 de euro, în cazul în care compania Tesla acceptă reparația și trimite piesele necesare, adică întregul ansamblu de baterii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News