Tesla recheamă în service peste 120.000 de vehicule. Defecțiune la sistemul de avertizare a centurilor de siguranță

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Au fost rechemate în service peste 120.000 de vehicule ale producătorului Tesla.

Tesla recheamă în service 125.227 de vehicule în Statele Unite din cauza unei defecțiuni la sistemul de avertizare a centurilor de siguranță care poate crește riscul de rănire în cazul unei coliziuni, a anunțat vineri Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA.

Autoritatea de reglementare a precizat că vehiculele nu au respectat cerințele federale de siguranță, deoarece este posibil ca lumina de avertizare a centurii de siguranță și semnalul sonor al acestora să nu se activeze atunci când șoferul nu are centura de siguranță.

Rechemarea afectează anumite vehicule Model S 2012-2024, Model X 2015-2024, Model 3 2017-2023 și Model Y 2020-2023.

Tesla (TSLA) va lansa o actualizare de software pentru a remedia problema, implementarea fiind așteptată să înceapă în luna iunie.

Mai multe probleme pentru Tesla

Remedierea va elimina dependența de senzorul de ocupare a scaunului șoferului din software și se va baza doar pe starea cataramei centurii de siguranță a șoferului și a contactului pentru a activa semnalele de reamintire a centurii de siguranță, a spus NHTSA, conform CNN.

În ianuarie, Tesla a rechemat în SUA 200.000 de vehicule Model S, X și Y din cauza unei defecțiuni de software care ar putea obstrucționa vizibilitatea șoferilor în timpul mersului cu spatele.

De asemenea, a rechemat 3.878 de modele Cybertruck în aprilie pentru a remedia o plăcuță a pedalei de accelerație care se putea desprinde și se putea bloca în garnitura interioară.

Autoritățile americane de reglementare în domeniul siguranței auto au deschis luna trecută o investigație pentru a stabili dacă rechemarea de către compania Tesla a peste 2 milioane de vehicule, anunțată în decembrie pentru a instala noi măsuri de siguranță pentru sistemul Autopilot, a fost adecvată în urma unei serii de accidente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel