Tesla redeschide a doua fabrică. Muncitorii trebuie să-și ia concediu neplătit dacă vor să stea acasă

Producătorul auto Tesla va redeschide și fabrica din Nevada, unde construiește baterii pentru mașinile sale electrice, dar și părți pentru Model 3.

Producătorul auto Tesla va redeschide și fabrica din Nevada, unde construiește baterii pentru mașinile sale electrice, dar și părți pentru Model 3, conform The Verge. Repornirea „gigafabricii" va fi decizie mult mai agresivă decât ceea ce transmisese compania săptămâna trecută, când Tesla a anunțat că va relua „operațiuni limitate", fiindcă statul american a intrat în prima fază a planului de revenire din criză.

Tesla negociază în continuare cu Ținutul Alameda, care a emis ordine de auto-izolare în martie și a forțat compania să închidă fabrica din Fremont, California. Astfel, firma a încălcat legea și a trecut peste ordinul emis.

CEO-ul Elon Musk a fost susținut pentru faptele sale chiar de președintele american Donald Trump, care l-a lăudat pentru acțiune.

Cum află lucrătorii când reîncep munca

În cazul în care se va redeschide și gigafabrica din Nevada, angajații vor fi contactați în 24 de ore de un manager sau de un reprezentant Tesla și va afla o dată de întoarcere la muncă, iar „în cele mai multe cazuri, poziția, supraveghetorul, responsabilitățile, plata și orele vor rămâne la fel ca înainte".

Din păcate pentru lucrătorii din gigafabricile Tesla, în cazul în care se tem pentru sănătatea lor și nu vor să muncească, vor fi nevoiți să-și ia concediu neplătit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel