EXCLUSIV  Test PCR negativ, făcut cu 48 de ore înainte de un concert. Rafila: E o perioadă rezonabilă!

Prof. dr. Alexandru Rafila, declarații la dezbaterea „Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei”
Prof. dr. Alexandru Rafila, declarații la dezbaterea „Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei”

Prof. dr. Alexandru Rafila a făcut câteva precizări importante la dezbaterea online "Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei", marca DC Media Group.

Prof. dr. Alexandru Rafila a declarat, la dezbaterea online "Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei", că „testele de tip PCR sunt mult mai relevante decât testele rapide, care se corelează foarte bine cu pozitivitate la persoanele simptomatice. La persoanele asiptomatice, de cele mai multe ori testele rapide nu sunt relevante pentru că dau rezultate fals negative.”

Afirmația vine în contextul în care o soluție privind evenimentele ar fi ca participanții să aibă un test PCR negativ, făcut cu 48 de ore înainte. 

Rafila a mai spus despre acest subiect că „48 de ore este o perioadă rezonabilă pentru cineva care are un test PCR negativ.”

Rafila, despre „salvarea” operatorilor din turism și sectorul cultural 

Vicepreședintele Camerei Deputaților a precizat că în opinia sa, se poate găsi o procedură convenabilă care să ofere operatorilor din turism sau din sectorul cultural predictibilitate. În continuare, Rafila a dat și un exemplu. 

„La un moment dat, cred că era prin luna noiembrie sau decembrie, s-au închis restaurantele. După două-trei zile, s-au redeschis. După alte câteva zile, s-au închis din nou. Ca să poți să supraviețuiești în această perioadă, cred că predictibilitatea este esențială.”, a mai spus Rafila. 

Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro și DCNewsTV, organizează astăzi, 9 februarie 2021, în intervalul orar 11:00 – 14:00 dezbaterea ONLINE: "Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei". 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel