Teste COVID-19 ANALE. Mamer, ANUNȚ despre planul Comisiei Europene. "Rezistă mai mult acolo decât în nas și gât"

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Comisia Europeană ar putea introduce testele COVID-19 anale pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Publicitate

Toate autoritățile din lume au încercat tot felul de metode pentru a depista și combate infecția cu SARS-CoV-2. Ei bine, dacă toți ne-am obișnuit deja cu testele PCR, testele rapide de sânge, de salivă, cele nazofaringiene sau orofaringiene, acum se vorbește despre noi teste rapide pentru populație. 

Este vorba despre testele... anale împotriva COVID-19.

Nu e nicio glumă. La începutul anului 2021, peste un milion de locuitori din Beijing au fost testați pentru depistarea COVID-19 prin recoltarea de probe anale.

Totul a pornit după ce specialiștii au realizat că metoda aceasta este mult mai eficientă pentru depistarea infecției cu coronavirus și că virusul persistă mai mult timp în anus decât în căile respiratorii - nas și gât.

Experţii chinezi sugerează că această tehnică este mai precisă şi mai puţin dureroasă decât testele tradiţionale pentru detectarea coronavirusului.

"Persoanele asimptomatice sau cele cu simptome ușoare tind să se recupereze foarte repede. Este posibil să nu existe nicio urmă a virusului în gât, după 3 - 5 zile. Ceea ce am constatat este că, la unii pacienți infectați, coronavirusul rezistă pentru o perioadă mai lungă de timp în anus, în tractul digestiv sau în excremente, decât în tractul respirator”, a declarat Li Tongzeng, de la spitalul Beijing You'an.

Mai mult, se pare că această metodă a fost folosită încă de anul trecut inclusiv în Shanghai, dar doar la persoanele aflate în zonele roşii, dezvăluia un expert în boli infecțioase la începutul anului.

Dacă până acum era vorba despre Beijing sau Shanghai, testele anale ar putea fi introduse inclusiv în Europa, în contextul în care aceste teste sunt mai exacte în comparație cu cele clasice RT-PCR sau cele antigen. 

Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, anunț despre testul anal pentru COVID-19

Potrivit presei din Italia, anunțul a fost făcut de Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, care a spus că testele anale sunt mult mai sigure și precise decât alte tipuri de teste despre care știam până acum. 

Eric Mamer a adăugat că Uniunea Europeană analizează utilizarea la scară largă a acestor teste. Astfel, testele anale pentru COVID-19 ar permite depistarea cazurilor într-un mod foarte eficient.

"Singurul lucru pe care l-am făcut este să recomandăm niște teste existente și să cerem un anumit nivel de coordonare", a spus Mamer.

În Galicia, Spania, Ministerul Sănătății a confirmat că a început să utilizeze aceste teste în rândul populației încă de la începutul anului, dar a subliniat faptul că sunt făcute numai la pacienţii în stare foarte gravă, intubați, la care nu se pot face recoltări nazale.

Tokyo cerea Chinei să înceteze să le mai facă teste anale 

În luna martie, Tokyo cerea Chinei să înceteze să le mai facă teste anale pentru COVID-19 cetățenilor japonezi, pentru că această procedură provoacă suferințe psihologice.

"Unii japonezi au anunțat ambasada noastră din China că li s-au aplicat teste anale, ceea ce le-a provocat suferințe psihologice mari", a declarat Katsunobu Kato, purtător de cuvânt al guvernului din Japonia, într-o conferință de presă, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel