Mierea este un produs uşor de falsificat, cea mai uzată tehnică fiind cea a amestecului de produse apicole.
Testul focului
Luați un colț de șervețel, realizați un mic con din hârtie și murdăriți-l de miere cu ajutorul unei lingurițe. Dați foc la capătul mânjit cu miere cu ajutorul unui chibrit sau al unei brichete. Dacă zona cu miere arde cu ușurință, mierea este autentică. Dacă mierea este contrafăcută, zona murdară de miere nu se va aprinde.
Testul şerveţelului
O altă metodă de testare a mierii poate fi şi „murdărirea" unui şervet alb de bucătărie cu o lingură de miere. Cea autentică nu pătează, pe când cele mai multe tipuri de miere artificială lasă pete gălbui.
Testul paharului cu apă
Mierea autentică nu se dizolvă imediat dacă este pusă într-un pahar cu apă. Ea se va duce prima dată la fundul paharului. Dacă mierea este falsificată, se va dizolva imediat şi nu se va depune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu