Testele COVID-19, în scădere. Arafat explică motivele

AGERPRES
AGERPRES

Raed Arafat a explicat de ce în România se fac mai puține teste COVID-19.

"Nu m-am ocupat eu de politica testărilor sau de teste, dar pot să vă spun anumite aspecte aici chiar dacă mai multe informații sigur pot să vă dea colegii. Unde au scăzut testele mai mult este partea de teste la cerere. Partea de teste a simptomaticilor, a persoanelor care trebuie să fie testate, asta nu are cum să scadă pentru că dacă ești simptomatic și ai nevoie de test, trebuie să fii testat. Între timp au apărut testele rapide.

Clar că unele persoane din ce știm achiziționează teste rapide și se testează singuri. Știm încă că unii care achiziționează teste rapide și văd că sunt pozitivi se izolează la domiciliu, dar nu anunță acest lucru decât dacă apar simptome. Deci acest lucru este real și poate că există realmente din ce auzim. Este foarte greu să vii să îl controlezi. Este foarte important că dacă ai făcut un test rapid și a ieșit pozitiv, măcar să respecți regulile dacă nu ai anunțat mai departe.", a explicat Raed Araft în direct la Digi24.

Precizăm că în ultimele 24 de ore au fost efectuate peste 10.000 de teste la cerere, dintr-un total de 28.000 de teste COVID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel