Regina Elisabeta a II-a este o personalitate regală plină de surprize. Are gusturi foarte personale și pretenții pe care personalul ei îl respectă cu sfințenie. Excentricitățile sale variază de la păstrarea unei relații strânse cu câinii săi, până la respectarea unui protocol de siguranță alimentară care să prevină otrăvirea monarhului, printre o lungă listă de preferințe.
Puțină lume știe că cine vrea să facă parte din personalul de curățenie al Reginei Elisabeta a II-a, trebuie mai întâi să treacă un test banal. Doar că nouă din 10 candidați îl pică!
Pentru a găsi candidatul perfect, echipa personală a Reginei are propriile trucuri, notează El Confidencial.
Tracey Waterman, cel care se ocupă de recrutarea candidaților, a explicat că „unul dintre testele pe care îmi place să le fac pentru a vedea dacă un candidat acordă atenție detaliilor este să pun o muscă moartă în șemineu sau pe covor”.
"Odată ce musca este plasată strategic, îl aduc pe candidat în cameră. Din zece candidați, doar unul se va apleca să ridice insecta. Acesta va fi căștigătorul care va face parte din echipa de curățenie", dezvăluie Waterman.
Regina Elisabeta a II-a nu dezvăluie niciodată care este mâncarea ei preferată. Nici liderilor din alte țări, nici oamenilor din jurul său. Gordon Rayner, un jurnalist care a contorizat călătoriile reginei în străinătate ani de zile, explică de ce: „Dacă ai spune că ai o mâncare preferată, ți-ar servi întotdeauna asta”.
În ciuda acestui fapt, se știe că regina Elisabeta a II-a are o slăbiciune culinară: tortul de ciocolată cu biscuiți.
Darren McGrady, care a fost bucătarul personal al monarhului, spune că regina mănâncă acest dulce în fiecare zi. Și Prințul William îndrăgește acest desert delicios.
Cum se prepară Tortul de ciocolată cu biscuiți
Ai nevoie de:
1/2 linguriță de unt pentru ungerea tigăii
230g biscuiți sau fursecuri dulci
100g unt nesărat, înmuiat
100g zahăr granulat
100g ciocolată neagră
Pentru glazură:
230g ciocolată neagră pentru glazură
30g ciocolată pentru ornat
Mod de preparare:
Unge o formă de tort cu unt și așaz-o pe o tavă acoperită cu o foaie de copt. Sfărâmă biscuiții în bucăți de mărimea migdalelor și pune-i deoparte. Într-un castron mare, amestecă untul și zahărul până când amestecul începe să se subțieze.
Topește cele 100 de grame de ciocolată neagră și adaugă-le în amestecul de unt. Pune apoi oul și omogenizează toate ingredientele. Scufundă la final bucățile de biscuiți până când toate sunt acoperite cu amestecul de ciocolată.
Răstoarnă amestecul în forma de tort pregătită. Încearcă să umplimi toate golurile care se pot forma la baza tortului, deoarece acesta trebuie să susțină întreaga greutate a desertului. Lasă tortul la frigider timp de cel puțin 3 ore pentru a se răci.
Între timp, topește cele 200 de grame de ciocolată neagră într-o oală pe care o așezi pe aragaz, la foc mic.
Scoate forma de tort și pune-o pe un suport.
Toarnă ciocolata topită peste tort și netezește blatul și părțile laterale cu ajutorul unui cuțit. Lăsă ciocolata să se întărească la temperatura camerei. Cu ajutorul unui cuțit, desprinde părțile laterale ale tortului și pune-l cu grijă pe un platou.
Topește cele 30 de grame de ciocolată rămasă și folosește-le pentru a decora partea superioară a tortului. Când glazura se întărește, porționează cu grijă desertul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News