Tezaur numismatic impresionant, găsit în Hunedoara

FOTO: Facebook @Mihai Gabriel Irimie
FOTO: Facebook @Mihai Gabriel Irimie

Peste 400 de monede de argint din perioada romană au fost descoperite într-o comună din județul Hunedoara. Căutătorul de comori este unul autorizat.

Peste 400 de monede de argint din perioada romană au fost descoperite în Hunedoara, pe raza comunei Șoimuș, de către un căutător de comori autorizat. Tezaurul a fost predat primarului din comună, care a anunțat că aceasta va intra în patrimoniul statului român.

”Astăzi am avut surpriza să intre pe ușa primăriei un cetățean care a descoperit în comuna Șoimuș un tezaur, 407 monede de argint din perioada cuceririi Imperiului Roman a Daciei.

A fost pentru prima dată când am întâmpinat astfel de situație, monedele sunt superbe, nu este una la fel cu cealaltă și au fost foarte bine păstrate.

Procedura spune că se inventariază de primar și se predau către Direcția de Cultură a Județului Hunedoara. Am predat împreună cu căutătorul autorizat cele 407 monede, acestea urmând să intre în patrimoniul statului român.

Cel care le-a descoperit va fi despăgubit de statul român cu 30% din valoarea lor. S-ar putea în zona unde s-au descoperit să fie și o cetate dacică sau romană.

Urmează să se facă cercetări de către specialiștii de la Ministerul Culturii” a scris Mihai Gabriel Irimie, primarul din Șoimuș, pe Facebook.

Citește și: Tezaur numismatic roman, descoperit în bagajul unor căutători de comori. A fost deschis dosar penal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel