Thailanda a legalizat cultivarea și comerțul cu cannabis, fiind prima țară din Asia de Sud care ia o astfel de măsură.
Oamenii din Thailanda pot acum să cultive plante de canabis acasă și să vândă recolta după ce națiunea a eliminat marijuana de pe lista de narcotice interzise. Țara este prima care a promovat o astfel de mișcare în Asia de Sud-Est, o regiune cunoscută pentru legile sale stricte privind drogurile.
Dar utilizarea recreațională este încă interzisă, chiar dacă avocații susțin că relaxarea dezincriminează efectiv marijuana. Guvernul speră că dezvoltarea unui comerț local cu canabis va stimula agricultura și turismul.
Se dă chiar și un milion de răsaduri de canabis cetățenilor pentru a încuraja ridicarea.
”Este o oportunitate pentru oameni și pentru stat de a câștiga venituri din marijuana și cânepă”, a afirmat luna trecută Anutin Charnvirakul, vicepremier și ministru al Sănătății, pe conturile sale de pe rețelele de socializare, conform BBC.
El a distribuit pe Facebook o fotografie cu un fel de mâncare din pui gătit cu canabis, adăugând că oricine ar putea vinde preparatul dacă respectă regulile, principala fiind că produsele trebuie să conțină mai puțin de 0,2% tetrahidrocannabinol (THC), compusul care oferă utilizatorilor acel sentiment inebriant.
De joi, gospodăriile vor putea cultiva până la șase plante în ghivece de canabis acasă dacă se înregistrează la autorități, iar companiile pot cultiva planta și cu autorizație.
Turiștii și curioșii vor putea, de asemenea, să comande mâncăruri și băuturi cu infuzie de canabis la restaurante.
Femeile însărcinate care au fost expuse la produse din canabis care conțin THC și CBD au avut mai multe șanse de a avea copii obezi, cu niveluri mari de zahăr din sânge înainte de vârsta de 5 ani, a constatat un nou studiu pilot, citat de CNN.
”Există această concepție greșită conform căreia canabisul este sigur. Așa că unele femei îl pot folosi în timpul sarcinii, crezând că este o alternativă sigură la alte medicamente, chiar și la medicamentele prescrise. Cu toate acestea, studiile arată legături între consumul de marijuana din timpul sarcinii și greutatea mică la naștere a bebelușilor și problemele comportamentale de mai târziu din copilărie și, de asemenea, pot exista legături cu afecțiunile legate de glucoză și greutate”, a spus autorul studiului Brianna Moore, profesor asistent la Colorado School of Public Health din Aurora, Colorado.
Consumul de canabis de către femeile însărcinate a crescut în Statele Unite și în alte țări precum Canada în ultimele decenii. O analiză din 2019 a arătat că peste 450.000 de femei americane chestionate de către Institutul Național pentru Abuzul de Droguri au consumat cannabis în timpul sarcinii, numărul fiind dublu față de statisticile dintre 2002 și 2017.
Studiile anterioare au arătat că utilizarea canabisului în timpul sarcinii este legată de dezvoltarea neurologică anormală, autism și hiperactivitate, probleme de atenție și alte probleme cognitive și comportamentale la copii, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News